top of page

Pește "Savoro", în sos de roșii

Rețeta de pește Savoro se prepară în mod special în Insula Corfu. Numele de paște saboro provine de la denumirea în limba italiană "Pesce in soar", care înseamnă de fapt pește în sos de oțet.


Pește Saboro în sos de roșii cu oțet
Pește Savoro

Peștele Savoro, este o rețetă veche care se prepara îndeosebi pentru pescari, deoarece gătit în felul acesta, peștele se poate păstra mai mult timp , fără a fi necesar să îl depozităm la frigider.Aceasta este o rețetă ușoară, care se prepară cu pești de mărime medie și un sos delicios de usturoi cu oțet și rozmarin.

Pentru prepararea sosului, recomand oțetul de mere deoarece are un gust mai plăcut.Mod de preparare:


 1. Curățăm peștele de solzi și intestine dacă este necesar, apoi tăiem capul peștilor.

 2. Turnăm apa într-un bol, adăugăm gheața și spălam foarte bine peștii, apoi îi ștergem foarte bine cu un prosop de hârtie.

 3. Condimentăm peștii cu sare și piper. Puteți să faceți un masaj ușor cu mâinile pentru a răspândi condimentele pe toată suprafața.

 4. Adăugăm făina intr-un castron și dăm peștii prin făină, unul câte unul având grijă să fie acoperiți pe toată suprafața.

 5. Turnăm ulei într-o tigaie și lăsăm uleiul să se înfierbânte.

 6. Prăjim peștii în uleiul încins și ne asigurăm că s-au prăjit uniform pe toate părțile, după care așezăm îi pe o farfurie, pe care am așezat în prealabil un prosop de hârtie și lăsăm peștii să se scurgă de surplusul de ulei. Repetăm procesul de ori câte ori este necesar.

 7. Pentru sos, tăiem usturoiul curățat în felii subțiri.

 8. Turnăm uleiul într-o cratiță și adăugăm feliile de usturoi, pasta de roșii, rozmarinul și călim la foc mic 2-3 minute, amestecând continuu.

 9. Adăugăm vinul, oțetul și gătim încă 5 minute la foc mic, până ce alcoolul se evaporă.

 10. Condimentăm sosul cu sare și piper, adăugăm apa, peștii prăjiți și opțional puțin zahăr, pentru a echilibra aciditatea. Lăsăm să fiarbă la foc mic 15 minute.

 11. Puteți servi cu orice vă place, merg în mod special cu: cartofi prăjiți, pilaf de orez sau piure de cartofi.


Poftă bună! kali orexi!
bottom of page