top of page

Carne de pui la tigaie

O mancare extrem de gustoasa si usor de preparat este acesta carne de pui la tigaie (Tigania Kotopoulo) . Este o mancare simpla care se prepara in mai putin de 30 de minute.


Carne de pui la tigaie cu ciuperci si ardei Kapia
Carne de pui la tigaie

De obicei carnea de de pui la tigaie se prepara in combinatie cu ardei, uneori se adauga ciuperci si poate fi regasita si in combinatie cu branza feta.



Puteti prepara aceasta reteta cu carne de pui dezosata, eu am folosit pulpe dezosate dar puteti folosi si piept de pui dezosat. Cea mai buna combinatie de garnitura ar fi cartofii prajiti, dar merge foarte bine si cu pilaf de orez sau puire de cartofi...o bunatate. Incercati reteta numaidecat, pentru ca este simpla si usor de preparat dar si foarte gustoasa.


Mod de preparare:


  1. Taiem carnea de pui dezosata in bucati mai mici. Adaugam deasupra putin ulei si condimentam cu sare si piper. Amestecam foarte bine.

  2. Incalzim o tigaie la foc potrivit si adaugam carnea de pui.

  3. Calim pe ambele parti pana ce obtinem o culoare frumoasa.

  4. Adaugam ceapa tocata si calim cca. 3 minute amestecand continuu.

  5. Adaugam ciupercile curatate si taiate si continuam sa sotam aproximativ 3 minute.

  6. Adaugam ardeii taiati in bucati mai mici, usturoiul pisat, mustarul, vinul si lasam alcoolul sa se evapore aproximativ 3-5 minute.

  7. Adaugam zeama de lamaie si apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute.

  8. La sfarsit condimentam cu sare si piper si adaugam putin oregano.


Pofta buna! Kali orexi!




bottom of page