top of page


Saratele fragede cu iaurt
Aceasta reteta de saratele fragede cu iaurt, este foarte gustoasa si usor de preparat. Aluatul este pe baza de iaurt cu putin unt, dar...
0 comentarii


Hristopsomo - paine pentru Craciun
Painea pentru Craciun numita si Hristopsomo sau painea lui Hristos se prepara de obicei in ajunul Craciunului. Aceasta paine poate fi...
0 comentarii


Carnati grecesti
Carnati grecesti sau 'Lukanika', in functie de zona sunt usor diferiti. Cei mai renumiti sunt cei cu praz si cei cu cu portocale. Carnati...
0 comentarii


Unt clarifiat sau purificat
Untul clarifiat sau purificat este untul care trece printr-o etapa termica in vederea separarii grasimii untului de apa si lapte!...
0 comentarii


Cum preparam unt proaspat
Un articol despre cum preparam untul proaspat ...ce este de fapt, cum se optine si cum se foloseste untul in functie de denumire!? Dupa...
0 comentarii


Paine cu faina integrala si ovaz (fulgi)
Am ales sa pregatesc aceasta paine integrala cu faina integrala si fulgi de ovaz. Este o faina gustoasa, satioasa si foarte sanatoasa,...
1 comentariu


Paste grecesti (Trahana)
Ador pastele grecesti numite Trahana, mai ales cele usor acrisoare a carei reteta o sa o prezint astazi! Nu sunt greu de preparat, dar...
0 comentarii


Paine la tigaie
O solutie foarte buna pentru cei ce vor sa prepare paine acasa este painea le tigaia. Cu aceasta paine chiar putem face economie la gaz...
0 comentarii


Paste cu sos de rosii si Feta
Pastele in sos de rosii si Branza Feta sunt foarte gustoase si extrem de usor de preparat. Este o reteta care se poate prepara in mai...
0 comentarii


Frunze de vita de vie la borcan
Frunzele de vita de vie dau o aroma extraordinara sarmalutelor. Acestea sunt foarte sanatoase si au o valoare nutritiva ridicata,...
0 comentarii


Chifle cu masline
Chifle cu masline sau paine cu masline (Eliopsomo), fara ulei si fara unt. Ideale pentru cei ce nu consuma ulei in Vinerea Mare. Aceste...
0 comentarii


Turte la tigaie
Aceasta reteta de Turte la tigaie sau lipii grecesti pentru souvlaki, am incercat-o de nenumarate ori. Sunt usor de facut, nu necesita...
0 comentarii


Pastitsio de post
Poate ca multi dintre voi nu vati gandit ca Pastitsio de fapt de poate prepara si in varianta de post si este aproape la fel de gustos ca...
0 comentarii


Covrigi pufosi
Reteta aceasta de covrigi pufosi de casa am indragit-o foarte mult. Vine de la Thesalonic, de acolo si provenienta numelui kuluria...
0 comentarii


Aluat universal pentru placinte, tarte, saratele
Am aici pentru voi o reteta de aluat universal pentru placinte, tarte, saratele etc. Usor de facut si cu putine ingrediente, care nu...
0 comentarii


Umplutura pentru curcan
De Craciun sau Revelion, traditional pe masele grecesti este curcanul umplut, iar aici am pentru voi cea mai delicioasa umplutura de...
0 comentarii


5 Dressing pentru salate
Adevarul e ca salatele nu prea se consuma fara dressing si nu sunt atat de gustoase. Fie ca adaugam doar ulei (mai mult pentru salatele...
1 comentariu


Chifle pufoase cu unt si lapte
Adevarul e ca prefer sa fac painea in casa, imi place la nebunie mirosul de paine proaspat coapta, iar chiflele sunt preferatele mele....
0 comentarii


Foi fine de placinta
Am aici pentru voi o reteta pentru prepararea foilor fine de placinta fine, in cel mai scurt timp. Aceste foi de placinta pot fi folosite...
0 comentarii


Muratura de ardei cu varza
Una dintre cele mai indragite muraturi sunt ardeii umpluti cu varza. Fie ca ei sunt ardei Kapia sau ardei grasi, va asigur ca sunt extra...
0 comentarii


Pasta de ardei
Adevarul e ca pasta de ardei imi place foarte mult. Da un gust foarte placut in special preparatelor cu paste sau in mancarile facute cu...
0 comentarii


Branza de capra (tartinabila)
As putea spune ca ador branza de capra. Imi place la nebunie gustul usor acrisor pe care il are. Iar partea buna este ca se face foarte...
0 comentarii


Pasta de rosii
Exista mai multe variante de a prepara pasta de rosii, doar ca eu am ales aceasta varianta deoarece mi se pare cea mai rapida. Fac pasta...
0 comentarii


Paine fara framantare
Ador mirosul de paine proaspata si o fac de cate ori am ocazia, din pacate timpul nu ne prea permite. O reteta de paine fara framantare...
0 comentarii


Croissante pufoase
Croissante pufoase foarte usor de facut chiar si pentru incepatori. Aceste croissante nu contin unt si sunt incredibil de gustoase....
0 comentarii


Cum facem iaurt acasa
Iaurtul Grecesc pe care il gasiti de obicei la super market este de fapt un iaurt care se strecoara (Straggisto iaourti), un iaurt...
0 comentarii


Cum preparam branza proaspata
Probabil ca nici nu v-ati gandit cat de usor se poate prepara branza proaspata, chiar si in confortul casei, in mai putin de 20 de...
0 comentarii


Lapte condensat
Laptele condensat (Zaharuxo gala), este de fapt lapte cu zahar, din care s-a eliminat o parte din apa. Pentru a il optine se fierbe la...
0 comentarii


Omleta greceasca
Omeleta greceasca regasita sub denumirea de Kayana sau Strapatsada, in functie de zona din care provine! Desii numele provine probabil...
0 comentarii


Lagana
Lagana sau paine enzimatica, se prepara in prima zi din postul mare! Lagana este o paine cu miez pufos, coaja crocanta si mult susan....
0 comentarii
bottom of page