top of page
Saratele fragede cu iaurt
Aceasta reteta de saratele fragede cu iaurt, este foarte gustoasa si usor de preparat. Aluatul este pe baza de iaurt cu putin unt, dar...
0 comentarii
Hristopsomo - paine pentru Craciun
Painea pentru Craciun numita si Hristopsomo sau painea lui Hristos se prepara de obicei in ajunul Craciunului. Aceasta paine poate fi...
0 comentarii
Carnati grecesti
Carnati grecesti sau 'Lukanika', in functie de zona sunt usor diferiti. Cei mai renumiti sunt cei cu praz si cei cu cu portocale. Carnati...
0 comentarii
Unt clarifiat sau purificat
Untul clarifiat sau purificat este untul care trece printr-o etapa termica in vederea separarii grasimii untului de apa si lapte!...
0 comentarii
Cum preparam unt proaspat
Un articol despre cum preparam untul proaspat ...ce este de fapt, cum se optine si cum se foloseste untul in functie de denumire!? Dupa...
0 comentarii
Paine cu faina integrala si ovaz (fulgi)
Am ales sa pregatesc aceasta paine integrala cu faina integrala si fulgi de ovaz. Este o faina gustoasa, satioasa si foarte sanatoasa,...
1 comentariu
Paste grecesti (Trahana)
Ador pastele grecesti numite Trahana, mai ales cele usor acrisoare a carei reteta o sa o prezint astazi! Nu sunt greu de preparat, dar...
0 comentarii
Paine la tigaie
O solutie foarte buna pentru cei ce vor sa prepare paine acasa este painea le tigaia. Cu aceasta paine chiar putem face economie la gaz...
0 comentarii
Paste cu sos de rosii si Feta
Pastele in sos de rosii si Branza Feta sunt foarte gustoase si extrem de usor de preparat. Este o reteta care se poate prepara in mai...
0 comentarii
Frunze de vita de vie la borcan
Frunzele de vita de vie dau o aroma extraordinara sarmalutelor. Acestea sunt foarte sanatoase si au o valoare nutritiva ridicata,...
0 comentarii
Chifle cu masline
Chifle cu masline sau paine cu masline (Eliopsomo), fara ulei si fara unt. Ideale pentru cei ce nu consuma ulei in Vinerea Mare. Aceste...
0 comentarii
Turte la tigaie
Aceasta reteta de Turte la tigaie sau lipii grecesti pentru souvlaki, am incercat-o de nenumarate ori. Sunt usor de facut, nu necesita...
0 comentarii
Pastitsio de post
Poate ca multi dintre voi nu vati gandit ca Pastitsio de fapt de poate prepara si in varianta de post si este aproape la fel de gustos ca...
0 comentarii
Covrigi pufosi
Reteta aceasta de covrigi pufosi de casa am indragit-o foarte mult. Vine de la Thesalonic, de acolo si provenienta numelui kuluria...
0 comentarii
Aluat universal pentru placinte, tarte, saratele
Am aici pentru voi o reteta de aluat universal pentru placinte, tarte, saratele etc. Usor de facut si cu putine ingrediente, care nu...
0 comentarii
Umplutura pentru curcan
De Craciun sau Revelion, traditional pe masele grecesti este curcanul umplut, iar aici am pentru voi cea mai delicioasa umplutura de...
0 comentarii
5 Dressing pentru salate
Adevarul e ca salatele nu prea se consuma fara dressing si nu sunt atat de gustoase. Fie ca adaugam doar ulei (mai mult pentru salatele...
1 comentariu
Chifle pufoase cu unt si lapte
Adevarul e ca prefer sa fac painea in casa, imi place la nebunie mirosul de paine proaspat coapta, iar chiflele sunt preferatele mele....
0 comentarii
Foi fine de placinta
Am aici pentru voi o reteta pentru prepararea foilor fine de placinta fine, in cel mai scurt timp. Aceste foi de placinta pot fi folosite...
0 comentarii
Muratura de ardei cu varza
Una dintre cele mai indragite muraturi sunt ardeii umpluti cu varza. Fie ca ei sunt ardei Kapia sau ardei grasi, va asigur ca sunt extra...
0 comentarii
Pasta de ardei
Adevarul e ca pasta de ardei imi place foarte mult. Da un gust foarte placut in special preparatelor cu paste sau in mancarile facute cu...
0 comentarii
Branza de capra (tartinabila)
As putea spune ca ador branza de capra. Imi place la nebunie gustul usor acrisor pe care il are. Iar partea buna este ca se face foarte...
0 comentarii
Pasta de rosii
Exista mai multe variante de a prepara pasta de rosii, doar ca eu am ales aceasta varianta deoarece mi se pare cea mai rapida. Fac pasta...
0 comentarii
Paine fara framantare
Ador mirosul de paine proaspata si o fac de cate ori am ocazia, din pacate timpul nu ne prea permite. O reteta de paine fara framantare...
0 comentarii
Croissante pufoase
Croissante pufoase foarte usor de facut chiar si pentru incepatori. Aceste croissante nu contin unt si sunt incredibil de gustoase....
0 comentarii
Cum facem iaurt acasa
Iaurtul Grecesc pe care il gasiti de obicei la super market este de fapt un iaurt care se strecoara (Straggisto iaourti), un iaurt...
0 comentarii
Cum preparam branza proaspata
Probabil ca nici nu v-ati gandit cat de usor se poate prepara branza proaspata, chiar si in confortul casei, in mai putin de 20 de...
0 comentarii
Lapte condensat
Laptele condensat (Zaharuxo gala), este de fapt lapte cu zahar, din care s-a eliminat o parte din apa. Pentru a il optine se fierbe la...
0 comentarii
Omleta greceasca
Omeleta greceasca regasita sub denumirea de Kayana sau Strapatsada, in functie de zona din care provine! Desii numele provine probabil...
0 comentarii
Lagana
Lagana sau paine enzimatica, se prepara in prima zi din postul mare! Lagana este o paine cu miez pufos, coaja crocanta si mult susan....
0 comentarii
bottom of page