top of page

Carne de vita in sos de rosii

Cranea de vita in sos de rosii sau Mosharaki kokkinisto este una dintre cele mai indragite preparate din bucataria greceasca. Grecii sunt mari fani a acestei mancari pe care o prepara destul de des iar de cele mai multe ori o servesc cu paste sau cartofi prajiti.


Carne de vita in sos de rosii si paste
Carne de vita in sos de rosii

Pentru aceasta reteta puteti opta pentru orice carne de vita aveti la indemana sau va place. Eu de obicei folosesc rasol de vita, atat cu os cat si fara os sau costite de vita cu os.



Adevarul este ca imi place sa adaug carnea cu os pentru ca da un gust extraordinar preparatelor. Nu degeaba in bucatariile restaurantelor cu renume se prepara o zeama de oase care este si baza pentru mancaruri, avand un gust extraordinar.

Eu am adaugat o lingurita de zahar, care pe langa faptul ca echilibreaza aciditatea, face carnea mai frageda.


Mod de preparare:


  1. Taiem carnea in bucati mai mici si o spalam foarte bine.

  2. Adaugam carnea intr-o cratita si acoperim cu apa.

  3. Fierbem carnea la foc mic aproximativ 15 minute.

  4. Strecuram carnea si o clatim cu apa fierbinte.

  5. In aceasi cratita, adaugam uleiul de masline, ceapa tocata, morcovii taiati cubulete, pasta de rosii si calim la foc mic aproximativ 3 minute.

  6. Adaugam vinul si lasam alcoolul sa se evapore circa 5 minute.

  7. Adaugam rosiile tocate sau date prin razatoare, cateva tulpini de patrunjel, ienibar, zaharul, foile de dafin si gatim la foc mic aproximativ 10 minute.

  8. Adaugam carnea, scortisoara si putina apa cat sa acopere carnea.

  9. Acoperim cratita si lasam carnea sa fiarba la foc foarte mic aproximativ 1,5 ore sau pana ce carnea este fiarta.

  10. Condimentam cu sare si piper dupa gust si lasam carnea sa fiarba, fara capac, pana ce sosul va ajunge la textura dorita.

  11. Servim mancarea calda cu paste, cartofi prajiti sau piure de cartofi.


Daca nu va place carnea de vita puteti prepara aceasi mancare cu carne de porc, este de asemenea foarte gustoasa.


Pofta buna! Kali orexi!


bottom of page