Probabil chec-ul este cel mai raspandit desert in lume! Dar acest chec cu mere este atat de gustos, pufos si aromat incat putini ii pot rezista!
Acest chec e tare gustos, nu e deloc sfaramicios si contine foarte putin unt. Este o reteta ce se poate prepara dupa gustul fiecaruia. Dupa dorinta puteti sa adaugati merele pe fundul tavii cu jumatate din cantitatea de unt si putin zahar, iar restul de unt se adauga in blat, va fi cu siguranta foarte gustos.
Merele pot fi taiate dupa dorinta felii sau cuburi si se amesteca cu unt sau amidon, nu adaugati lamaie pentru a nu se oxida, deoarece aceasta le va intarii si nu vor avea aceeasi textura cremoasa.
Mod de preparare:
Curatam merele si le taiem in bucati mai mici, fie felii, fie cubulete! Amestecam merele cu untul topit si lasam deoparte!
Separam albusurile de galbenusuri si ne asiguram ca sunt la temperatura camerei!
Adaugam albusurile intr-un bol incapator si batem cu mixerul la viteza mica.
Cand albusurile incep sa devina spuma adaugam treptat zaharul, zaharul vanilat si mixam la viteza cea mai mare pana ce zaharul se topeste, iar albusurile devin o spuma groasa.
Amestecam galbenusurile cu putina sare si le adaugam la albusurile batute spuma impreuna cu iaurtul si amestecam incet cu un tel.
Amestecam faina cu amidon de porumb si praf de copt!
Adaugam faina la albusurile batute si amestecam incet, pe cat posibil (cu telul).
Adaugam merele si amestecam!
Tapetam o tava (diametrul de 24 cm), cu hartie de copt!
Adaugam aluatul in tava si dam la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 40 de minute!
Facem testul cu scobitoarea si lasam chec-ul sa se raceasca 10 minute!
Deformam chec-ul si lasam sa se raceasca dupa care pudram cu zahar pudra, optional amestecat cu putina scortisoara (praf).
Sfaturi utile!
*Puteti omite untul si puteti amesteca merele cu o lingurita de amidon, dar chec-ul va fi putin mai uscat!
*Merele se pot adauga pe fundul tavii amestecate cu unt si zahar. Neaparat trebuie unt aici pentru a se carameliza frumos!
*Dupa ce chec-ul s-a copt lasati 10 minute sa se raceasca in tava, altfel se va lasa!
Pofta buna!
Comentários