top of page

Cheesecake cu iaurt

Acest desert fara coacere,cu putine calorii deoarece am inlocuit o parte din crema de branza cu iaurt grecesc, in felul acesta este mult mai dietetic, dar cu siguranta la fel de gustos ca si un cheesecake obijnuit.


Cheesecake cu iaurt in cupe atomice cu gem sau dulceata
Cheesecake cu iaurt

Un desert rapid, pe care il puteti orna cu gem-ul sau dulceata care va place, daca il faceti in pahar, timpul necesar la frigider va fi mult mai putin (1,5-2 ore), iar timpul de pregatire nu va fi mai mult de 10-15 minute si cu siguranta veti incanta pe toti membri familiei dar la fel de bine, il puteti realiza atunci cand aveti musafiri si sunteti in criza de timp.



Eu prefer varianta in forme atomice, deoarece portiile vor fi egale, iar timpul de asteptare va fi mult mai scurt decat in general.


Mod de preparare:




Pentru inceput, amestecam gelatina cu apa rece si lasam la hidratat.


Maruntim biscuitii cu ajutorul unui tocator de legume/robot de bucatarie, dupa care topim untul pe o baie de aburi sau la microunde si amestecam cele doua ingrediente pana ce ajunge la textura nisipului ud. Impartim cantitatea optinuta in cele 6 cupe (aproximativ 2,5 linguri in fiecare) si nivelam cu un pahar sau cu o lingura. Lasam deoparte si pregatim crema.


Intr-un bol adaugam smantana impreuna cu zaharul si amestecam cu un mixer pana ce devine o crema, adaugam iaurtul, esenta de vanilie,crema de branza si amestecam din nou. Luam gelatina hidratata si o amestecam cu laptele fierbinte, dupa care o adaugam la crema si amestecam.


Adaugam crema in cupe si acoperim cu o folie de plastic, dupa care dam la frigider pentru minim 1,5 ore. Adaugam gemul sau dulceata preferata si servim.



bottom of page