Desi oarecum asemanator cu salamul de biscuiti, acest desert cu biscuiti este mult mai racoritor si cu foarte putin unt.
Nu as putea spune ca este un desert grecesc, mai degraba o creatie proprie inspirata de la salamul de biscuiti sau mosaiko- denumirea greceasca, cu ceva mai putine grasimi si fara prea mult unt, care il servim de la congelator si este asemanator unei inghetate de ciocolata cu biscuiti.
Un desert rapid si gustos, usor de preparat si cu ingrediente la indemana oricui. Un desert fara coacere potrivit pentru zilele toride de vara si nu numai. Recomand cu placere sa il preparati. Dupa gust puteti adauga stafide, rahat, sau fructe confiate.
Mod de preparare:
Intr-un bol incapator adaugam smantana, zaharul, un praf de sare si amestecam cu ajutorul unui mixer pana ce se formeaza frisca.
Adaugam coaja rasa de la o portocala si lasam deoparte.
Topim ciocolata si untul pe baie de abur sau la microunde, adaugam cacaoua si coniacul si amestecam pana ce se topeste ciocolata.
Adaugam treptat frisca la ciocolata topita si amestecam! Dupa care adaugam compozitia ciocolatei in bolul cu frisca si amestecam foarte bine pana ce se incorporeaza tiate ingredientele.
Adaugam biscuitii pe care ii maruntim cu mana si amestecam cu o spatula.
Cu ajutorul unui cutit sau cu un robot de bucatarie maruntim alunele si adaugam la compozitie cca. 70 de grame, restul le pastram pentru a orna (dupa dorinta).
Amestecam si dam la congelator pentru 5-6 ore.
Amestecam ciocolata cu smantana fierbinte si amestecam pana ce, ciocolata se topeste. Cu ajutorul unei pensule de silicon (recomandat), intindem ganache-ul pe toata suprafata desertului.
Taiati cu un cutit putin incalzit, eventual in apa fierbinte, va fi mult mai usor de taiat.
Pofta buna!
Comments