top of page

Desert rapid fara coacere "Cheesecake"

Am preparat acest desert fara coacere in doar cateva minute, un fel de "Cheesecake" cu mult mai putine calorii si cirese proaspete. Este un desert gustos, racoritor si usor de preparat.


Desert fara zahar, fara coacere
Desert fara zahar, fara coacere

Acest desert este racoritor si nu contine crema de branza, este preparat cu iaurt strecurat sau grecesc, a carei reteta o puteti vedea aici! Un desert simplu fara zahar, care poate fi preparat cu orice fructe de sezon va place. Iar pentru cei ce sunteti vegetariani inlocuiti cele 8 grame de gelatina cu 2-3 grame de agar agar.


Un desert fara coacere, recomandat chiar si pentru incepatori, care sunt convinsa ca va va placea si il veti prepara iar si iar. In schimb este un desert fara zahar, pe care copiii il vor indragii.


Mod de preparare:


  1. Baza desertului: Acoperim tava cu hartie de copt de jur imprejur.

  2. Topim untul la foc mic sau la cuptorul cu microunde.

  3. Cu ajutorul unui robot de bucatarie maruntim biscuitii.

  4. Amestecam biscuitii cu untul si amestecam pana ce devine de textura nisipului umed.

  5. Adaugam biscuitii in tava si apasam cu un pahar pentru a forma baza desertului, apoi dam la frigider.

  6. Crema: Intr-un bol adaugam gelatina (foi) si apa rece (aproximativ 300 g), lasam gelatina sa se hidrateze in apa aproximativ 10 minute.

  7. Intr-un alt bol, adaugam frisca lichida (neindulcita) si amestecam pana ce devine cremoasa, aproximativ 5 minute. Adaugam esenta de vanilie, mierea, iaurtul grecesc si amestecam cu mixerul la viteza mica cca. un minut.

  8. Luam gelatina hidratata si o stoarcem foarte bine de apa. Adaugam gelatina intr-un bol si adaugam laptele fierbinte. Amestecam foarte bine pana ce gelatina se dizolva.

  9. Adaugam gelatina deasupra cremei si amestecam cu un tel pana ce se incorporeaza si devine o crema fina.

  10. Adaugam jumatate de crema deasupra biscuitilor, optional adaugam fructe taiate iar apoi adaugam crema ramasa.

  11. Acoperim si dam la frigider aproximativ 4-5 ore.

  12. Topping: Curatam fructele de samburi si adaugam intr-o cratita. Adaugam apa si stevia deasupra cireselor si gatim la foc mic 5 minute. Luam cratita de pe foc, adaugam untul si amestecam.

  13. Adaugam toppingul deasupra desertului si dam la frigider 1-2 ore.

  14. Deformam desertul si servim!


Pofta buna! (Kali Orexi)




bottom of page