Fursecuri cu migdale, fara faina, fara unt gasite sub denumirea de Ergolavii, o reteta greceasca foarte simpla cu doar cateva ingrediente de la o doamna din insula Evia.

Aceste super gustoase fursecuri se pot regasi atat cu crema cat si fara...in Insula Evia sunt traditionale cele fara crema. Cele cu crema pot fi gasite si sub denumirea de macaron grecesc.
Aceste fursecuri se prepara in special in Insule, iar fiecare o pregateste dupa gustul propriu. Fursecurile cu migdale sunt o idee geniala atunci cand avem multe albusuri deoarecea acest desert are la baza albusuri de ou si migdale.
Sunt geniale! Sper sa le preparati si sa le savurati la cafeluta de dimineata si nu numai! Se prepara in mai putin de 10 minute, iar cu timpul de coacere veti avea un desert numai bun pentru copii. Dupa dorinta zaharul poate fi inlocuit cu stevia sau alt indulcitor! Eu am optinut 35 de bucati, dar asta depinde de marime si de grosimea pe care o vor avea!
Mod de preparare:
Punem albusurile intr-un bol incapator si adaugam putina sare!
Batem cu mixerul, intai la viteza mica dupa care cu cat albusurile incep sa creasca in volum, marim viteza mixerului si amestecam pana ce albusurile devin spuma!
Cu ajutorul unui robot de bucatarie/tocator de legume tocam migdalele foarte bine. Eu folosesc felii de migdale pentru ca se zdrabesc mai usor dar si pentru ca in cele mai multe cazuri sunt mai economice.
Amestecam migdalele impreuna cu zaharul praf si zaharul vanilat!
Adaugam treptat 'faina' de migdale deasupra albusurilor si amestecam incet si circular cu o spatula pana ce se omogenizeaza!
Tapetam o tava cu hartie de copt. Eu ung putin tava cu apa ca sa stea mai bune hartia, pentru ca astfel se va ridica de fiecare data cand formam fursecurile!
Punem amestecul intr-o punga pentru ornat si formam fursecurile. De asemenea se pot forma cu ajutorul a doua linguri.
Asezam migdalele intregi in mijloc si dam la cuptorul preincalzit la 170°C, pentru 20 de minute, sau pana ce au o culoare usor aurie!
Kali orexi!
Comments