Aceasta reteta de gogosi cu lingura este mai simpla decat va puteti imagina. In Romania se numesc gogosi cu lingura, deoarece se pregatesc de obicei cu ajutorul a doua linguri. Totusi eu am sa va prezint o metoda, mult mai simpla dupa parerea mea si cu putine ingrediente.

Acesti gogosi sau Lukumades sunt preparati cu ingrediente pe care le avem cu siguranta acasa si sunt gata in mai putin de 15 minute (cu tot cu prajit).
Nu ezita sa le pregatesti, vei fi impresionat/a de rezultat. Sunt extrem de crocanti la exterior si moi la interior. Pentru cei care nu doriti sa consumati zahar, renuntati la el. Puteti adauga mai multa miere sau orice sirop/dulceata va place.
Acesti gogosi (Lukumades) se pregatesc in general la targuri (Panighiria) unde le gasiti la tarabe. Dar unele restaurante (taverne) le pot servi ca si desert sau de multe ori sunt servite ca si (kerasmata)- din partea casei.
Mod de preparare:
Amestecam iaurtul cu zaharul si esenta de vanilie!
Adaugam putina sare si amestecam cu un tel pana ce zaharul se topeste.
Adaugam praful de copt si amestecam.
Incorporam treptat faina, la inceput cu telul, dupa care amestecam cu o lingura de lemn sau cu o spatula pana ce optinem un aluat moale si lipicios.
Punem aluatul optinut intr-o punga pentru ornat prajituri. Sau formam gogosile cu ajutorul a doua linguri sau chiar si cu o lingura pentru inghetata.
Intr-o tigaie adaugam uleiul si lasam sa se incalzeasca putin (atentie sa nu arda prea tare), deoarece s-ar putea ca gogosile sa ramana necoapte in interior.
Adaugam aluatul in tigaie si il taiem cu ajutorul unei foarfeci, in dimensiunea dorita. Nu le faceti foarte mari deoarece se vor dubla in volum.
Serviti gogosile calde cu miere-scortisoara-nuci sau cu nutela sau cu gemul preferat!
Kali orexi!
Comments