top of page

Halva din gris

Halva din gris sau Halva simigdalenios, un desert care se face foarte usor, rapid si nu necesita coacere. Este un desert de post cu stafide si migda/nuci etc.

Halva din gris cu stafide - desert vegan (de post)
Halva din gris

Dupa cum spune si numele, acest desert are la baza gris, jumatate din cantitatea de gris poate fi inlocuit cu gris fin, pentru o textura mai fina, ulei in cantitate generoasa (recomandat sa combinati uleiul de floarea soarelui cu ulei de masline), scortisoara, stafide si nuci/migdale.



Halva de gris este o reteta usor de preparat, un desert gustos si aromat care poate fi preparat in diverse combinatii.


Mod de preparare:



  1. Intr-o cratita adaugam sucul de portocale, apa, zaharul, coaja de lamaie, coaja de portocale si batul de scortisora! Fierbem la foc mic 5 minute dupa care lasam siropul deoparte.

  2. Intr-o alta cratita adaugam uleiul, uleiul de masline si grisul. Gatim la foc mic 5-7 minute pana ce grisul incepe sa isi schimbe culoarea.

  3. Adaugam fulgii de migdale/ nuci si continuam sa gatim a foc mic inca 5 minute dupa care adaugam praful de scortisoara.

  4. Luam cratita de pe foc si cu mare grija adaugam treptat siropul strecurat.

  5. Adaugam stafidele si gatim inca aproximativ 10 minute la foc mic!

  6. Adaugam continutul intro tava sau forma si lasam la racit cel putin 3 ore dupa care servim.

Daca nu aveti cantar la indemana puteti folosi o cana de 200 ml:

1 cana ulei, 2 cani gris (nu foarte pline), 1 cana suc de portocale, 2,5 cani apa.


Pofta buna!



bottom of page