top of page

Kourabiedes

Aceste fursecuri pentru Craciun numite Kurabiedes sunt delicioase si se topesc in gura. Cred ca am gasit pentru voi cele mai bune fursecuri pentru sarbatorile de Iarna. Sunt destul de usor de preparat si se pastreaza pentru timp indelungat, intr-un loc ferit de umezeala, le puteti pastra in borcane inchise cu capac!


Pentru prepararea acestor fursecuri recomand sa folositi unt clarifiat, deoarece le va face mult mai bune si pur si simplu se vor topi in gura. Mai multe despre untul clarifiat puteti vedea apasand aici!



Daca folositi unt clarifiat cumparat atunci sariti peste prima etapa a retetei. Poate fi folosit si unt la temperatura camerei cu un procent de grasime de 82%.


Mod de preparare:




  1. Gatim migdalele la foc mic pentru 3 minute! Lasam deoparte sa se raceasca, dupa care le taiem bucati cu un cutit sau cu ajutorul unui robot de bucatarie.

  2. Pregatirea untului clarifiat (Grasimea separata de lapte=unt clarifiat) Topim untul la foc mic sau la microunde, fara sa amestecam! Lasam untul sa se raceasca aproximativ 10 minute, astfel grasimea se va alege la suprafata, iar laptele va ramane pe fundul vasului! Separam grasimea de lapte si o adaugam intr-un bol! Daca aveti unt clarifiat omiteti procesul acesta! Puteti pregati aceste fursecuri chiar si cu unt normal, doar ca vor deveni mai innecacioase !

  3. Punem grasimea formata intr-un bol, adaugam zaharul praf si amestecam cu un tel aproximativ 1 minut!

  4. Acoperim cu o folie alimentara si dam la frigider pentru 10 minute!

  5. Luam bolul de la frigider si adaugam galbenusul.

  6. Batem cu mixerul aproximativ 10-15 minute pana ce devine o crema fina.

  7. *Daca folosim unt clarifiat din comert, il luam de la frigider cu o jumatate de ora inainte si batem cu zaharul pana ce acesta devine spuma.

  8. **In caz ca doriti aceste fursecuri mai sfaramicioase, nu adaugati galbenus.

  9. Adaugam sarea, coniacul si vanilia si continuam sa amestecam cu mixerul pana se incorporeaza.

  10. Adaugam praful de copt, migdalele maruntite si amestecam!

  11. Adaugam faina la crema optinuta, amestecand la inceput cu o spatula dupa care amestecati cu mana pana ce obtineti un aluat nelipicios si usor de modelat.

  12. Modelati fursecurile dupa bunul plac.

  13. Dam la cuptorul preincalzit la 170°C - cu ventilatie, respectiv 180°C - fara ventilatie, pentru 15-20 de minute.

  14. Atentie! Nu lasam fursecurile la copt prea mult, acestea nu trebuie sa isi schimbe prea mult culoarea!


Spor la treaba si Sarbatori fericite!




Comments


bottom of page