top of page

Pilaf de orez cu midii

Dupa cum stim pestele si fructele de mare sunt foarte apreciate si consumate de grecii. Iar acest pilaf de orez cu midii sau midopilafo este o mancare rapida, gustoasa si usor de preparat. In schimb midiile sunt accesibile oricui!


Pilaf de orez cu midii - Midopilafo in stil monastiresc
Pilaf de orez cu midii - Midopilafo

Aceasta reteta de pilaf de orez cu midii este o reteta preparata dupa tiparul retetelor de la manastiri...cu putine ingrediente, dar totusi delicioase.



Midiile se gatesc usor in doar cateva minute...cu cat sunt gatite mai mult cu atat vor fi mai greu de mestecat. Pentru aceasta reteta, eu am folosit midii congelate, pe care le-am decongelat in prealabil la frigider. Dar desigur dupa dorinta puteti prepara aceasta reteta si cu midii proaspete.



Mod de preparare:


  1. Intr-o cratita adaugam uleiul de masline impreuna cu ceapa tocata si calim cateva minute la foc potrivit.

  2. Adaugam ardeii tocati, orezul si continuam sa calim 2-3 minute, amestecand continuu (procesul acesta va ajuta ca orezul sa isi pastreze forma chiar si dupa gatire).

  3. Adaugam apa fierbinte, amestecam si acoperim cu un capac. Lasam sa fiarba la foc domol aproximativ 15 minute, sau pana ce orezul este aproape fiert.

  4. Intre timp curatam midiile, aveti grija ca de multe ori chiar daca sunt congelate si curatate acestea trebuie curatate, indepartand eventualele 'mustati'(va puteti ghida dupa clip-ul video de mai sus).

  5. Spalam midiile sub un jet de apa si lasam deoparte sa se scurga!

  6. Adaugam midiile in cratita si gatim inca 3-5 minute la foc mic!

  7. Luam cratita de pe foc si adaugam zeama de lamaie si mararul tocat!

  8. Servim mancarea calda cu paine proaspata!


Pofta buna!




bottom of page