top of page

Prajitura cu crema de capsuni

O prajitura foarte draga mie pe care o fac destul de des, in perioada verii, si nu doar cu capsuni... poate fi cu zmeura, mure, caise, pepene etc.

prajitura cu crema de capsuni si glazura de ciocolata
Prajitura cu crema de capsuni

Acum cand e vara iar fructele sunt in toi e pacat sa nu profitam de ele. Pregatiti aceasta prajitura cu orice fructe aveti la indemana si sigur nu veti regreta, este foarte gustoasa, aromata si racoritoare. Daca folositi zmeura sau mure, cel mai indicat ar fi sa strecurati sucul de fructe.


Mod de preparare:



Punem capsuni curatati intr-un robot de bucatarie, ii pasam, dupa care intr-o cratita adaugam capsunii, 100 g zahar, zeama de lamaie si amidonul-cantitatea de la crema si dam la foc mic pentru 7-8 minute pana ce se formeaza o crema. Oprim focul, acoperim crema cu o folie de plastic si lasam deoparte sa se raceasca complet.


Dam cuptorul la 170 de grade, intr-un bol adaugam ouale, laptele, zaharul, vanilia si deasupra cernem faina impreuna cu cacao si amidon, adaugam untul si amestecam totul cu un tel pana ce se omogenizeaza compozitia. Apoi asezam intr-o forma tapetata si dam la cuptorul preincalzit pentru 10-15 de minute- bineinteles ca facem testul cu scobitoarea. Apoi lasam blatul sa se raceasca complet.



Intr-un bol punem gelatina impreuna cu apa rece, la hidratat pentru 5 minute, apoi daca folositi foi de gelatina o strecurati si adaugati apa fierbinte, iar daca folositi gelatina granulata o topiti fie la abur fie la cuptorul cu microunde.


Intr-un bol incapator adaugati smantana si zaharul ramas (50 g) si amestecati cu mixerul la viteza mare pana ce se formeaza frisca. Impartiti cantitatea de frisca in jumatate- cealalta jumatate o pastrati pentru ornat. In bolul cu frisca ramasa adaugati iaurtul, crema de capsuni (race) si gelatina. Incorporati toate ingredientele.


Insiropati blatul cu 50 de ml de lapte sau suc de fructe, adugati crema deasupra si dati la frigider pentru 6-8 ore.


Pentru glazura incalziti laptele, rupeti ciocolata in bucati si amestecati cu laptele pana ce aceasta se va topii. Adaugati deasupra cremei si dati la frigider inca o ora.


Deformati prajitura si proportionati cu ajutorul unui cutit pe care il incalziti putin in apa calda, de cate ori este nevoie. Ornati prajitura si serviti.


Pofta buna!




Comments


bottom of page