top of page

Prajitura cu mar

Aceasta prajitura cu mar este delicioasa, cu blatul preparat dintr-o combinatie de gris fin si faina. Cu siguranta este cea mai buna prajitura cu mar incercata pana acum.


Prajitura cu mar si blat din gris si faina, pur si simplu se topeste in gura
Prajitura cu mar

In limba greaca prajitura cu mar se numeste milopita, care provine din unirea a doua cuvinte milo=mar si pita=placinta. In traducere ar fi de fapt placinta cu mar. Pot sa spun ca am incercat multe retete pana sa ajung la aceasta, dar nu regret. Pana in acest moment cred ca este cea mai buna dintre toate cele incercate.



Ideea vine de la o doamna care mi-a spus ca a incercat in una din vacantele petrecute in Grecia o prajitura cu blat din gris. Ii multumesc si sper ca aceasta reteta sa fie pe masura asteptarilor, deoarece este oarecum adaptata gustului meu.

Mod de preparare:


Curatati merele si le taiati dupa cum va place, eu le tai de obicei cubulete. Asezati-le intr-o tava cu diametrul de 26 cm si adaugati deasupra scortisoara, 50 g unt topit si 50 g de zahar. Amestecati totul foarte bine si lasati deoparte.

Intr-un bol bateti ouale impreuna cu sarea si restul de zahar (150g), pana ce devin spuma. Adaugati restul de unt topit (rece-100g) si amestecati incet cu o spatula. Adaugati treptat grisul si faina cernuta, impreuna cu praful de copt si amestecati incet ouale batute ca sa nu isi piarda din volum.

Dati la cuptorul preincalzit la 180 de grade- fara ventilatie pentru aproximativ 55 de minute. Inainte de a lasa prajitura sa se raceasca, faceti testul cu scobitoarea ca sa va asigurati ca s-a copt uniform.


Reteta video Prajitura cu mar:


Pofta buna!



2 則留言


Mulțumim frumos!!!

按讚
Milena C.
Milena C.
2022年9月08日
回覆

Cu drag 🤗

按讚
bottom of page