top of page

Saratele fragede cu iaurt


Aceasta reteta de saratele fragede cu iaurt, este foarte gustoasa si usor de preparat. Aluatul este pe baza de iaurt cu putin unt, dar asta nu face saratelele mai putin gustoase.


Saratele fragede cu iaurt si ulei
Saratele fragede cu iaurt

Acest aluat pe baza de iaurt si ulei de masline este numit de greci aluat KOYROY, iar placintele preparate cu acest aluat sunt numite Tyropites koyroy. Este un aluat gustos, faramicios si usor de preparat.



In brutarii aceste placinte se pot gasi umplute cu branza, spanac, ciuperci etc. Dar idee de a prepara saratele cu acest aluat este ideala mai ales daca va place sa rontatiti in fata televizorului.



Mod de preparare:


  1. Intr-un bol adaugam iaurtul, oul, untul la temperatura camerei, uleiul, sarea, otetul si amestecam foarte bine cu ajutorul unui tel.

  2. Intr-un alt bol amestecam faina cernuta cu praful de copt.

  3. Adaugam treptat faina la amestecul de iaurt si amestecam foarte bine la inceput cu telul dupa care framantam cu mana pana ce se va incorpora toata faina. Daca aluatul este foarte moale si lipicios adaugati putina faina.

  4. Asezam aluatul intr-o folie alimentara sau punga de plastic si dam la frigider pentru cel putin 2 ore sau la congelator pentru 40 de minute.

  5. Impartim aluatul in 2 sau 3 parti,intindem foile, adaugam cascaval ras, branza de burduf..., si impaturam aluatul sub forma unui plic.

  6. Intindem din nou aluatul si taiem in fasii sau decupam cu forme.

  7. Asezam aluatul in tava pentru cuptor, tapetata cu hartie de copt, asezam saratelele in tava!

  8. Amestecam galbenusul cu lapte si ungem saratelele cu ajutorul unei pensule.

  9. Adaugam deasupra mac si/sau susan si coacem la cuptorul preincalzit la 180°C, pentru aproximativ 10-12 minute.

  10. Lasam saratelele sa se raceasca pe un gratar ...


Pofta buna (Kali Orexi)!



bottom of page