Supa crema de dovleac (kolokithosoupa velute), deosebit de gustoasa si satioasa, poate fi o alegere ideala pentru ocaziile speciale, pentru sarbatorile de iarna, dar si pentru o cina cu familia.
Desii nu este o mancare traditionala greceasca, de obicei regasita doar la restaurante, totusi nu este deloc greu de realizat.
Mod de preparare:
Se curata dovleacul si se taie in cuburi.
3. Incalzim cratita la foc mediu adaugam: uleiul si ceapa si calim pentru 2-3 minute, dupa care adaugam usturoiul si coniacul si lasam 2-3 minute sa se evapore alcoolul.
4. Adaugam dovleacul, apa, sare, piper, turmenic, ghimbir si lasam sa fiarba la foc mic aprox 25-30 de minute.
5. Scoatem dovleacul si il punem intr-un tocator de legume sau mixam cu ajutorul unui blender pana ce devine crema.
6. Zeama ramasa o punem la fiert impreuna cu firele de rozmarin si cele de cimbru, pentru 5-10 minute, dupa care o strecuram si o adaugam la crema de dovleac, impreuna cu untul si amestecam cu ajutorul unui tel de bucatarie.
7. Adaugam sare si piper daca mai este nevoie si servim impreuna cu iaurt grecesc si piper rosu macinat.
Reteta video Crema de dovleac:
Pofta buna!
Comments