top of page

Supa de Trahana

Supa greceasca de trahana se prepara extrem de usor cu putine ingrediente. Trahana este o pasta fainoasa ce se distinge dupa gust in doua categorii: dulce sau acrisoara!



Mai multe despre trahana cat si modul de preparare trahana acrisoara puteti gasi apasand aici! Bineinteles ca pentru prepararea pastelor de trahana acasa este nevoie de timp, dar sincer chiar merita!



Cea mai renumita supa cu trahana este cea de culoare alba, preparata cu apa, lapte, branza Feta si uneori servita cu putina ceapa calita! Dar puteti gasi si supa de trahana cu rosii, care dupa parerea mea este foarte gustoasa.

Daca intrebati de trahana, cu siguranta orice grec va va spune ca este mancarea copilariei, cu care multe generatii au crescut! Mai nou puteti gasi trahana ca si garnitura, dar si asa numitul trahanoto, care se pregateste la fel ca rissoto.


Mod de preparare:

  1. Intr-o cratita adaugam untul si apa si lasam sa dea in clocot!

  2. Adaugam pastele trahana si lasam sa fiarba, la foc mic 15-20 de minute! Intre timp amestecam pentru a nu se lega de fundul cratitei!

  3. Calim ceapa intr-o tigaie cu putin ulei! (daca adaugam ceapa) Dupa dorinta ceapa se poate cali si in cratita cu putin ulei, dupa care sa adaugati apa si untul!

  4. Adaugam laptele incalzit, ceapa calita si branza Feta maruntita si lasam sa fiarba inca 3-5 minute, amestecand continuu! Vom optine o supa groasa si super delicioasa. Dupa preferinta puteti adauga putina apa sau lapte!

  5. Servim ca atare cu crutoane, piper sau cu fulgi de ardei iute!

Pofta buna!




bottom of page