Ciorba de fasole sau Fasolada, este o mancare traditionala greceasca, foarte asemanatoare cu cea romaneasca, doar ca aici o veti gasi doar in varianta de post fara afumatura sau smantana.
Datorita faptului ca, fasolea este destul de grea la stomac, ciorba de fasole se mananca fara carne sau afumatura. Exceptand cateva zone unde este regasita pregatita cu carne sau carnati (nu afumat).
Ciorba de fasole este foarte usor de facut atat timp cat ne amintim cu o seara inainte sa punem fasole la hidratat in apa cu o lingurita de sare.
Mod de preparare:
Punem fasolea la hidratat cu o seara inainte in apa rece in care am diluat 1 lingurita de sare. In felul acesta coaja se va inmuia mult mai bine si va capata o textura placuta.
A doua zi spalam fasolea sub un jet de apa si o asezam intr-o oala adanca, sau intr-o oala sub presiune si acoperim cu apa rece.
Fierbem fasolea 5 minute si adunam spuma formata la suprafata.
Adaugam foile de dafin, acoperim cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 25 de minute, sau pana ce fasolea este aproape fiarta.
Curatam si taiem: ceapa, usturoiul,telina si morcovii, dupa care le adaugam in cratita.
Adaugam uleiul si sucul de rosii si lasam sa fiarba inca 20-25 de minute la foc mic.
Odata fiarta fasolea si legumele, asezam cratita deoparte, adaugam patrunjelul tocat, condimentam cu piper si eventual sare si servim.
Kali orexi!
תגובות