top of page

Supa de naut

Supa de naut sau Revithia soupa este o mancare greceasca simpla si foarte usor de preparat, cu ingrediente putine si la indemana oricui.

Supa de naut cu morcovi si lamaie
Supa de naut

In general supa de naut se pregateste indeosebi Iarna, fiind considerata o mancare de Iarna, dar mie imi place tare mult si o pregatesc pe tot parcursul anului. Aceasta supa se pregateste usor, cea mai mare parte de timp este hidratarea nautului. Pentru asta trebuie sa avem rabdare, mai ales daca nautul este cumparat cu siguranta pentru hidratarea acestuia este necesar cel putin 8 ore.



Cu cat nautul va fi mai bine hidratat cu atat va fi necesar mai putin timp de fierbere. Acesta poate varia de la 1- 1,5 ore, intr-o oala sub presiune in jur de 50 de minute. Recomand totusi sa fierbeti nautul la foc mic.


Solutia de apa cu sare va ajuta la hidratarea acestora in profunzime!


Daca credeti ca nautul are coaja foarte groasa si chiar si dupa fierbere este destul de groasa atunci recomand : inainte de fierbere dar dupa hidratare sa scurgeti nautul de apa, adaugati o lingurita de bicarbonat de sodiu, lasati 10 minute dupa care spalati foarte bine. Abia mai apoi il dati la fiert!




Mod de preparare:


  1. Hidratam nautul in solutia de apa cu sare pentru 8-10 de ore!

  2. Spalam foarte bine nautul, pentru a elimina surplusul de sare! Optional adaugam o lingurita bicarbonat de sodiu si lasam inca 10 minute dupa care clatim!

  3. Asezam nautul intr-o oala incapatoare impreuna cu morcovii taiati marunt, frunza de dafin si apa suficienta cat sa treaca 2-3 degete deasupra nautului.

  4. Fierbem 5-10 minute, dupa care indepartam spuma formata la suprafata!

  5. Adaugam un capac si lasam sa fiarba la foc mic pana ce nautul va devenii moale, fara ca acesta sa se sfarame sau sa se decojeasca.

  6. Daca este necesar adaugam apa fierbinte, pentru a nu opri procesul de fierbere si astfel nu riscam sa se intareasca nautul sau coaja acestuia!

  7. Adaugam toate celelalte ingrediente si fierbem 7-10 minute!

  8. Servim cu piper proaspat si marar!


Pofta buna!




Comments


bottom of page