top of page

Supa de peste

Supa de peste sau Psarosoupa, este gustoasa, satioasa si foarte usor de pregatit si este o mancare ideala atat pentru pranz cat si pentru cina.

Supa de peste cu cartofi morcovi dovlecel
Supa de peste cu legume

Aceasta supa de peste este foarte simplu de pregatit, fara prajeala si este ideala chiar si pentru cei ce sunt la regim. Supele aromate cu lamaie imi plac la nebunie, cred ca acesta este unul dintre motivele pentru care m-am indragostit de bucataria greceasca.



Iar supa aceasta aromata cu lamaie si telina cred ca va fascina orice iubitor de peste. Si totodata este usor de realizat si foarte bogata in vitamine, necesare organismului.



Mod de preparare:



  1. Decongelam pestele la frigider de seara pana dimineata, il curatam si il spalam foarte bine, lasam sa se scurga de apa.

  2. Spalam si taiem legumele cubulete. Adaugam toate legumele intr-o cratita, asezam deasupra pestele, condimentam cu sare si piper, adaugam uleiul de masline, coaja de lamaie (optional), si apa.

  3. Lasam sa fiarba la foc mic si indepartam spuma. Adaugam frunzele de dafin si lasam supa sa fiarba! Pestele intreg 800-1000 g este necesar sa fiarba 20-25 de minute (acoperit cu un capac). Inainte de a indeparta pestele, verificam cu o furculita daca este fiert si il asezam pe o farfurie, dupa care lasam sa se raceasca.

  4. Adaugam zeama de lamaie si patrunjelul/telina si lasam sa fiarba inca 5 minute!

  5. Curatam pestele cat mai bine de oase! Servim pestele pe un platou separat sau direct in supa. Condimentam supa daca este cazul si servim!



Pofta buna!



bottom of page