top of page

Tort buturuga

Tortul buturuga este un desert care se pregateste cred, peste tot in lume. Este un desert delicios si dupa parerea mea usor de pregatit.


Noua ne place acest desert cu mai multa crema... si sa se topeasca in gura, deci blatul va fi unul insiropat. Foia se coace rapid, iar crema se poate pregati in mai multe feluri. Fiecare alege in functie de propriul gust.




De obicei pregatesc acest deserτ cu cateva zile inainte de sarbatori si il congelez. Sincer este la fel de gustos ca in prima zi. Iar inghetat fiind se taie mult mai usor. Iar crema este gustoasa si nu se formeaza cristale de gheata. Dar sigur, dupa dorinta se poate consuma chiar si in aceasi zi!


Mod de preperare:


Pentru blat:

  1. Batem albusurile spuma impreuna cu sarea, vanilia si zaharul!

  2. Adaugam galbenusurile si amestecam.

  3. Cernem cacaua impreuna cu faina si amidonul.

  4. Amestecam faina impreuna cu ouale batute, amestecand cu o spatula cu miscari circulare din jos in sus.

  5. Adaugaum uleiul si amestecam cu o spatula pana ce se incorporeaza!

  6. Dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 7-9 minute.

  7. Facem testul cu scobitoarea, dupa care pregatim un prosop cu putin zahar praf si rulam foaia.

  8. Lasam sa se raceasca complet!


Pentru crema:

  1. Incalzim smantana impreuna cu zaharul si vanilia, la foc mic si amestecam pana ce se topeste zaharul!

  2. Lasam compozitia sa se raceasca complet si dam la congelator pentru cel putin o ora.

  3. Optional strecuram crema!

  4. Batem crema pana ce devine aproape frisca!

  5. Adaugam crema de branza si amestecam pana ce devine o crema consistenta.



Pentru glazura (ganache):

  1. Incalzim smantana si o amestecam cu ciocolata pana ce aceasta se topeste.

  2. Daca nu va place ciocolata prea amara adaugati putin coniac, rom sau chiar lichiorul favorit, va da un gust deosebit desertului.

  3. Dam la frigider pentru aproximativ o ora!

Ansamblare:

  1. Insiropam foaia cu suc de portocale (sau orice altceva va place)!

  2. Adaugam crema si o intindem pe toata suprafata foii! Rulam foia si invelim desertul intr-o hartie de copt si dam la congelator aproximativ o ora!

  3. Adaugam glazura de ciocolata! Taiem desertul la capete si lipim bucatile pe bucata mai mare si ornam desrtul dupa bunul plac!

  4. Dam la frigider pentru o ora sau la congelator pana inainte de servire!


Pofta buna!






bottom of page