top of page

Bifteki sau burgers

Biftekia cu carne de vita (Vita+pork), este o mancare perfecta pentru toti, de la mic la mare si foarte usor de facut. Desi cuvantul bifteki vine din limba franceza (biftec) sau (burger) in engleza, in Grecia sunt foarte apreciati mai ales de cei mici.

Chiftele cu carne de vita coapte la cuptor sau pe griil
Biftekia - chiftele ce carne de vita

Ce este de fapt acest bifteki... sunt niste chiftele mai mari coapte in cuptor sau pe grill.

Si trebuie sa recunoastem ca atunci cand burgerii sunt suculenti si deliciosi, atunci vorbim de o mancare cu un gust unic pe care ati vrea sa o savurati iar si iar. Reteta aceasta de biftekia este unica si se pot coace atat la cuptor cat si pe grill sau la tigaie-cu putin ulei!



In mod normal acesti burgeri se pregatesc cu paine inmuiata, dar mie imi plac mult mai mult cu pesmet sau cu fulgi de ovaz. Veti vedea ca atat chiftelutele cat si aceste chiftele uriase sunt mult mai suculente si delicioase cu fulgi de ovaz si chiar mai sanatoase. Deoarece fulgii de ovaz sunt recomandati chiar si persoanelor cu diabet.


De obicei aceste chiftele uriase (biftekia) sunt servite cu cartofi la cuptor si sunt absolut delicioase.



Mod de preparare:




Pentru cartofi:

  1. Intr-o tava adaugam cartofii curatati si taiati, usturoiul, boia, mustarul, uleiul, oregano, sare si piper! Amestecam totul foarte bine, dupa care adaugam apa si rozmarinul.

  2. Dam la cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 30-40 de minute.

  3. Luam cartofii de la cuptor si ne asiguram ca sunt aproape copti (verificam cu o furculita), adaugam zeama si coaja de lamaie!



Pentru Bifteki:

  1. Intr-un bol adaugati carnea tocata, pesmetul, mustarul, boia, oul, sare si piper!

  2. Ceapa se poate toca marunt cu un cutit sau o puteti adauga intr-un robotel impreuna cu uleiul si otetul. Mixati cateva secunde dupa care adaugati patrunjelul si mixati din nou.

  3. Adaugati ceapa in bol alaturi de carnea tocata si amestecati foarte bine pana ce se incorporeaza toate ingredientele!

  4. Dam la frigider pentru cel putin 25 de minute!

  5. Formam chiftelele aproximativ 100 grame fiecare si adaugam in tava alaturi de cartofi sau daca alegem sa le pregatim fara cartofi adaugati putina apa fierbinte si ulei in tava astfel vor deveni mult mai fragede si moi!

  6. Coacem la cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 20-25 de minute!





Chiftele uriase sau burger la grill
Biftekia la grill

Pofta buna!

Commentaires


bottom of page