top of page

Porc Fricase

Carnea de porc fricase sau Hoirino Fricase este una dintre preferatele mele. Se pregateste cu salata verde, ceapa si un sos delicios de ou si lamaie!

Ciorba de salata cu carne de porc si sos de ou cu lamaie
Fricase de porc

Fricase este de fapt o mancare care se pregateste cel mai adesea cu carne de miel sau ied. De aceea cei care nu mananca Mageiritsa la Pasti- reteta aici, pregatesc adesea aceasta reteta. Aceasta se poate pregatii cu un sos mai dens sau mai subtire (aproximativ ca o ciorba densa), dar asta depinde de gustul fiecaruia.



Fricase cu carne de porc este o mancare pe care o indragesc foarte mult si pe care o pregatesc destul de des pe toata perioada anului. Nu ezita sa o pregatesti este delicioasa!


Mod de preparare:



  1. Scoatem carnea de la frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei! Spalam carnea sub un jet de apa, eventual curatam grasimea de la suprafata, dar asta depinde de gustul fiecarauia si o taiem in bucati!

  2. Stergem bine carnea cu o hartie de bucatarie. Adaugam putin piper deasupra carnii si amestecam!

  3. Incalzim o cratita la foc mediu si adaugam uleiul de masline si carnea. Calim la foc mare pana ce prinde culoare pe toate partile!

  4. Adaugam ceapa tocata si calim inca 3 minute! Adaugam vinul si lasam alcoolul sa se evapore, aproximativ 4 minute!

  5. Adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba 10 minute.

  6. Indepartam spuma formata la suprafata!

  7. Acoperim si fierbem la foc mic aproximativ 1 ora. Dupa dorinta se poate adauga 1/2 lingurita de zahar, acesta va ajuta la fragezirea carnii!

  8. Intre timp spalam si taiem salata verde, ceapa verde, mararul...

  9. Cand carnea este deja fiarta si moale adaugam verdeturile, iar daca doriti sa arate mai mult ca o ciorba adaugati putina apa fierbinte!

  10. Condimentam cu sare si piper si fierbem inca 10-15 minute sau pana ce salata ajunge la textura dorita!


Pentru sosul avgolemono!

  1. Intr-un bol adaugam oul si galbenusurile! Batem ouale foarte bine cu ajutorul unui tel. Adaugam optional amidonul si amestecam pana ce se incorporeaza, apoi adaugam sucul de lamaie si amestecam!

  2. Luam cratita de pe foc! Adaugam putina zeama fierbinte in sosul de ou si lamaie si amestecam continuu ouale pentru a nu se separa. Dupa ce am adaugat cateva polonice de zeama fierbinte adaugam sosul de avgolemono in cratita si amestecam! Puteti da cratita la foc mic amestecand continuu pentru 2 minute. Aveti grija sa nu dea in clocot pentru a nu se separa oul (desi atat galbenusurile cat si amidonul ajuta ca acest lucru sa nu se intample)!

Daca vi se pare greu de preparat sosul de ou si lamaie puteti adauga iaurt grecesc!

Pofta buna!




bottom of page