top of page

Carne de pui cu cartofi la cuptor

Carne de pui cu cartofi la cuptor sau Kotopulo me patates furnou, o mancare greceasca foarte usor de facut, aromata cu suc proaspat stors de lamaie, coaja de lamaie, cimbru si oregan.

Pulpe marinate, fragede la interior si foarte crocante
Pulpe de pui cu cartofi la cuptor

Daca aveti timp marinati puiul din seara precedenta la frigider, daca nu lasati la marinat cel putin 30 de minute la temperatura camerei, marinada va da o culoare frumoasa, usor aurie, va face carnea suculenta si aromata, iar la exterior va fi usor crocanta.



Nu uitati ca inainte de a da carnea la cuptor sa o lasati sa ajunga la temperatura camerei (cel putin 30 de minute), in felul acesta carnea va fi mult mai moale si suculenta.


Mod de preparare:



  1. Transam puiul (daca e intreg) si il spalam dupa care il lasam sa se scurga de apa.

  2. Pregatim marinada amestecand toate ingredientele, dupa care adaugam carnea de pui si lasam la marinat 30-45 de minute la temperatura camerei.

  3. Pregatim cartofii, ii taiem si ii amestecam cu toate ingredientele enumerate mai sus! Mai putin apa si foaia de dafin, si amestecam foarte bine facand masaj!

  4. Αdaugam apa foia de dafin carnea si dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ o ora.

  5. Daca este necesar, in acest interval de timp, intoarcem carnea de pui pe cealalta parte pentru a capata o culoare frumoasa pe ambele parti si pentru a nu se arde.

  6. Servim cu oregan proaspat sau patrunjel.


Pofta buna!


Carnea de pui este preferata mea, imi amintesc cu drag de pui de casa pe care ii aveam la tara si cat de gustosi erau, copil fiind alegeam intotdeauna pieptul de pui, in schimb odata cu trecerea timpului gustul s-a schimbat, iar acum prefer mai mult pulpele, in special cele inferioare (copanele).


Bineinteles ca puii din comert nu au acelasi gust ca si cei de tara, in schimb au carnea mult mai frageda si nu necesita atat de mult timp pentru pregatirea lor, si cu siguranta ierburile aromatice vor da gust, iar iaurtul va fragezii mai bine carnea.




bottom of page