top of page

Carne de pui in sos de lamaie

Carnea de pui in sos de lamaie este foarte gustoasa. O mancare usor de preparat cu putine ingrediente, iar rezultatul va fi o carne frageda si delicioasa!


Carne de pui in sos de lamaie
Carne de pui cu sos de lamaie

Carnea de pui cu sos de lamaie sau Kotopoulo lemonato, este o mancare simpla cu ingrediente putine care se pregateste rapid la tigaie sau in cratita!



Dupa cum ati observat in cele mai multe retete se obijnuieste sa se adauge lamaie, care dupa parerea mea da un gust extraordinar mancarilor, dar este si o sursa importanta de vitamina C. Eu obijnuiesc sa folosesc, la foarte multe preparate, atat sucul cat si coaja lamaiei. Pentru a folosii coaja, asigurati-va ca lamaile nu au fost ceruite, iar acestea trebuie spalate foarte bine cu apa si putin otet pentru indepartarea eventualelor impuritati.


Mod de preparare:


  1. Daca folosim pui intreg, transam puiul si il taiem in bucati mai mici.

  2. Spalam si stergem bine carnea de pui, increstam putin pielea! Condimentam si adaugam putin ulei de masline. Facem un "masaj" usor, astfel incat uleiul si condimentele sa se raspandeasca pe toata suprafata carnii!

  3. Incalzim o tigaie la foc potrivit si adaugam carnea de pui cu (cu pielea in jos), calim pana ce capata o culoare frumoasa, aurie (3 minute aproximativ). Intoarcem carnea , adaugam ceapa taiata marunt, morcovul curatat si taiat, praful de curry si apa!

  4. Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute! Daca este necesar indepartam spuma formata! Intoarcem carnea si fierbem inca 20-25 de minute la foc mic!

  5. Adaugam coaja de lamaie si fierbem 2-3 minute!

  6. Luam cratita de pe foc si diluam amidonul cu zeama de lamaie! Adaugam solutia de amidon in cratita si amestecam, cat este inca fierbinte!

  7. Daca este necesar pentru a se lega mai bine sosul, dati la foc mic 1-2 minute! Atentie! Cu cat sosul se raceste cu atat se va ingrosa mai mult.

  8. Adaugam putin oregano sau patrunjel si servim!


Pofta buna!




bottom of page