Ador carnea de pui, mai ales daca puiul este crescut in aer liber. Aceasta reteta de carne de pui in sos tomat imi este tare draga si o pregatesc de cate ori am ocazia.
Carnea de pui in sos tomat (Kotopulo kokkinisto), se serveste de obicei cu taietei lati (Hilopites). Si este mancarea favorita a copiilor. O carne aromata, gustoasa si extrem de frageda. Va recomand sa incercati numaidecat reteta!
Sincer unul dintre motivele pentru care o pregatesc des este de altfel si faptul ca se pregateste usor, destul de repede, iar mancarea gatita la cuptor este mult mai gustoasa. Bineinteles ca se poate gati si in cratita la foc mic!
Mod de preparare:
Transam puiul, dupa preferinta sau va puteti inspira dupa reteta video (asta bineinteles daca nu este deja transat la macelarie).
Amestecam carnea de pui cu sare, piper si 2-3 linguri ulei de masline.
Incalzim o tigaie la foc potrivit si adaugam carnea de pui, de preferat ca aceasta sa fie la temperatura camerei. Calim carnea pe ambele parti, dupa care o asezam intr-un vas de yena me capac.
Calim ceapa in aceasi tigaie in care am calit carnea de pui. Adaugam usturoiul si calim la foc mic 1-2 minute. Adaugam batul de scortisoara, coaja de lamaie pasta de rosii sau pasta de ardei si amestecam. Adaugam vinul si lasam alcoolul sa se evapore (aproximativ 3 minute), dupa care adaugam sucul de rosii, rozmarinul si condimentam putin daca este cazul.
Adaugam sosul deasupra carnii de pui in vasul de yena, acoperim cu capac si dam carnea la cuptorul preincalzit la 180 de grade, pentru aproximativ o ora.
留言