Carne de vita tas kebab (Mosxari tas kempap), isi are originea din Constantinopol, si este inspirata de la turci, care o prepara in mod normal cu carne de oaie/capra, doar ca in Grecia se regaseste si cu carne de vita.
Numele sau provine din cuvantul turcesc 'tas' care in traducere inseamna cratita si cuvantul kebap se foloseste pentru texnica de taiere a carnii adica in bucati mici ca si o imbucatura.
Aceasta este de fapt o mancare in sos de rosii,foarte aromata cu diferite mirodenii pe care grecii au preulat-o ca idee si au preparat-o cu carne de vita aromata cu boabe ienibar si fulgi de ardei uscat, fiind usor picanta.
Mod de preparare:
Scoatem carnea de la frigider si o lasam sa ajunga la temperatura camerei (in felul acesta va devenii mult mai frageda), dupa care o taiem in bucati de marimea unei imbucaturi.
Incalzim o cratita, adaugam uleiul, panam si piperam carnea si o sotam pentru 3-4 minute pe ambele parti. Punem carnea pe o farfurie si sotam ceapa pentru 4-5 minute, pana capata o culoare usor maronie.
Adaugam carnea in cratita si vinul, si lasam 3-4 minute pana ce alcoolul se va evapora, dupa care adaugam sucul de rosii, apa fierbinte, boabele de ienibar si ardeiul chilli si lasam sa fiarba aproximativ o ora, la foc mic (ca si cum in momentul respectiv ar incepe sa dea in clocot).
Odata ce carnea e fiarta, adaugam sarea si lasam inca 5 minute sa fiarba.
Pofta buna!
Comments