top of page

Chiftea de pui la cuptor/grill

Biftechia kotopulo - Μπιφτέκια κοτόπουλο, o mancare rapida si foarte usor de facut, un burger suculent si delicios. O mancare indragita de la mic la mare.

Chiftele de pui coapte pe griil, foarte gustoase si moi
Chiftele de pui pe grill

Aceasta reteta este ideala chiar si pentru cei care fac cura de slabire, deoarece poate fi preparat din carne fara grasime, iar daca mancarea este gatita de noi stim exact ce ingrediente am adaugat (eu prefer ca acestea sa fie cat mai naturale).


Mod de preparare:


Daca preparam chiftelele cu fulgi de porumb, acestia nu trebuie sa fie prea dulci (eu cumpar neindulciti), ii pun intr-un tocator de legume si maruntesc pentru 30 de sec., la fel procedez si cu carnea de pui ( o macin in tocatorul de legume).



Curatam ceapa si o punem in tocator, impreuna cu patrunjelul pe care l-am spalat in prealabil uleiul si ardeiul capia curatat (optional).


Punem toate ingredientele intr-un bol si amestecam dupa care lasam putin la frigider (aproximativ o ora).Incalzim cuptorul la 220 de grade.



Dupa care formam chiftelele, aproximativ 100-120 de g fiecare (daca carnea se lipeste de maini, atunci ungem mainile cu putin ulei), asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru aprox. 25-35 de minute sau pana ce capata culoarea dorita.

La 10 minute dupa ce am pus tava la cuptor adaugam 1/2 de cana de apa (astfel vom avea bchiftele suculente si deliciose).


Iar intre timp pregatim sosul: curatam si tocam usturoiul, adaugam toate ingredientele intr-un bol si amestecam. Daca doriti puteti adauga si zeama ramasa in tava, dupa ce chiftelele s-au copt.

Chiftele din carne de pui la cuptor, foarte fragede si aromate
Chiftele de pui la cuptor



Pentru chiftele pe grill urmariti video-ul de mai jos:




Pofta buna!

Comments


bottom of page