top of page

Conopida in sos de rosii

Conopida in sos de rosii (conopida kapama sau iahnie de conopida cu cartofi) o mancare greceasca foarte usor de facut, dar in acelasi timp foarte gustoasa.

Conopida in sos de rosii cu cartofi, o mancare usoara delicioasa si hranitoare, saraca in calorii
Conopida Kapama

Aceasta mancare este de fapt un fel de iahnie de conopida care se poate gatii, atat la cuptor cat si intr-o cratita pe aragaz. O mancare usoara recomandata chiar si pentru cei aflati la regim, sau pentru o cina tarzie.



Puteti pregati aceasta mancare in varianta vegan (de post) sau merge foarte bine si cu carne de pui. Conopida este usor de preparat si contine multe vitamine si este foarte gustoasa!


Mod de preparare:



  1. Incalzim o cratita la foc mic, adaugam uleiul in cratita impreuna cu ceapa si usturoiul tocate si calim pentru 4-5 minute.

  2. Curatam cartofii si morcovii ii taiem cubulete, dupa care ii adaugam in cratita si sotam 2 -3 minute.

  3. Adaugam pasta de rosii si calim inca 2-3 minute.

  4. Adaugam sucul de rosii, sare, piper, scortisoara, foaia de dafin si lasam la fiert aproximativ 10 minute.

  5. Intre timp curatam conopida si o taiem in buchete, o asezam intr-un castron in care am diluat 2 linguri de otet cu putina apa si lasam 3-5 minute (in felul acesta microbii si pesticidele se vor indeparta intr-o proportie mult mai mare).

  6. Spalam conopida sub un jet de apa si o adaugam in cratita, adaugam apa si fierbem pentru aproximativ 20-25 de minute la foc potrivit, sau dam la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.

  7. La sfarsit condimentam daca e cazul si servim cu putin patrunjel si ulei de masline.




Pentru varianta cu carne de pui, avem nevoie de

  • 500 de g de pui dezosat (eu am adaugat piept de pui)

  • 1/2 lingurita de curry

  • 1/2 lingurita de boia dulce

  • sare si piper

  • 3-4 linguri de ulei

  • un varf de cutit de cimbru

Mod de preparare:


Taiem filetul de pui in bucati mai mici, adaugam sare, piper, curry, boia dulce, cimbrul si 2 linguri de ulei, amestecam si lasam 10 minute la marinat.

Incalzim o tigaie la foc mediu, adaugam uleiul si sotam puiul pe ambele parti.

Dupa care adaugam bucatile de pui in cratita impreuna cu conopida si fierbem pentru aproximativ 10 minute.


Condimentam daca e cazul si servim cu putin marar proaspat si ulei de masline.



Pofta buna!




bottom of page