Mancarea de linte cu orez este foarte gustoasa, se prepara usor, este extrem de hranitoare si sanatoasa. Lintea contine o cantitate importanta de fier si proteine vegetale, iar cercetarile arata ca in combinatie cu orez contine toti cei 9 aminoacizi necesari organismului.
De obicei lintea nu se hidreateaza, ci se fierbe direct in apa. Insa uneori lintea verde fierbe mai greu sau de multe ori coaja se dezlipeste. Recomand sa o hidratati in apa pentru 2-3 ore. Odata hidratata, lintea va fierbe in mai putin de 30 de minute.
Lintea este extrem de sanatoasa si recomandat sa o consumati cel putin o data pe saptanama, in special cei care duc un stil de viata vegan sau postesc pentru o perioada indelungata. Daca va place lintea sigur va va placea si supa acesta de linte verde sau supa crema de linte rosie.
Mod de preparare:
Intr-un bol adaugam lintea si aproximativ 1 litru de apa. Amestecam cu o lingura si lasam la hidratat 2-3 ore.
Strecuram lintea si clatim lintea cu apa rece!
Intr-o cratita adaugam uleiul de masline, prazul taiat, morcovii tocati, radacina de telina taiata marunt, condimentele si orezul.
Calim 5 minute la foc mic!
Adaugam apa rece, lintea hidratata, foaia de dafin si fierbem la foc mic 25-30 de minute, sau pana ce lintea este fiarta.
Luam cratita de pe foc, adaugam patrunjelul tocat si amestecam!
Servim cu zeama de lamaie sau otet si condimentam daca este necesar dupa gust!
Merge tare bine cu paine proaspata, recomand reteta asta de paine cu faina integrala si fulgi de ovaz!
Pofta buna!
Comments