top of page

Paste orzo cu legume si ciuperci

Pastele orzo cu legume si ciuperci sunt deosebit de gustoase si hranitoare. Este o mancare de post, dar pentru mai mult gust se poate adauga si cascaval ras sau Parmezan.


Orzo sunt de fapt niste paste fainoase asemanatoare bobului de orz, probabil de acolo si denumirea acestora. Acestea se prepara usor si sunt extrem de gustoase. In limba greaca sunt regasite sub denumirea de Kritharaki sau Manestra, iar cea mai raspandita mancare cu paste orzo ar fi Carnea de vita cu orzo sau Youvetsi - reteta aici.



Recomand sa preparati aceasta mancare simpla cu orzo dar si cu orez sau cu bulgur. Sigur intreaga familie o va indragi. In schimb este o mancare bogata in proteine vegetale, ideala pentru cei ce postesc dar si pentru cei ce au un stil de viata vegan sau vegetarian.

Daca nu aveti la indemana paste orzo puteti sa preparati aceasta mancare delicioasa cu orez - recomand Parboiled/Bonnet sau bulgur, cuscus...


Mod de preparare:


  1. Stergem ciupercile foarte bine cu o hartie umezita. Puteti chiar si sa le spalati rapid fara sa le imbibati in apa.

  2. Taiem ciupercile felii subtiri si le asezam intr-un bol. Adaugam sare, piper, boia dulce, oregano si 3 linguri ulei. Amestecam foarte bine ciupercile cu condimentele!

  3. Incalzim o tigaie la foc mediu si calim ciupercile impreuna cu usturoiul, ideal ar fi sa repetam procesul de 2-3 ori, pentru ca ciupercile sa nu lase prea multa umezeala.

  4. Adaugam putin ulei in tigaie si adaugam ceapa tocata, morcovii dati prin razatoare sau tocati marunt si ardeii. Calim totul 2 minute dupa care adaugam pastele orzo si calim inca 3-4 minute la foc mediu amestecand continuu.

  5. Adaugam ciupercile in tigaie si sucul de rosii si continuam sa gatim la foc mediu 3-4 minute.

  6. Adaugam apa fierbinte si fierbem la foc mic 10-12 minute sau pana ce pastele sunt aproape fierte.

  7. Adaugam uleiul de trufe (optional) si lasam cateva minute sa se raceasca.

  8. Daca nu postiti, la final alaturi de uleiul de trufe se poate adauga 20 g unt rece si putin cascaval ras pentru a avea o textura mai cremoasa si un gust delicios.


Pofta buna!



bottom of page