top of page

Croissante pufoase

Croissante pufoase foarte usor de facut chiar si pentru incepatori. Aceste croissante nu contin unt si sunt incredibil de gustoase. Umplutura este la alegere, poate fi atat dulce cat si sarata.

Croissante fara unt cu iaurt grecesc, extraordinar de pufoase
Croissante fara unt

Bineinteles ca daca doriti, cantitatea de ulei poate fi inlocuita cu unt topit, dar sincer cred ca nu este necesar, deoarece sunt foarte pufoase si gustoase.

Daca alegeti sa faceti croissante dulci, atunci recomand sa adaugati putin zahar pudra deasupra inainte de a le da la cuptor, dar bineinteles ca nu este obligatoriu.



Eu am ales de data aceasta sa fac croissante cu mix de branza ( gouda+cascaval+ branza de capra) aproximativ 250 de g. si jambon- aproximativ 150 de g. Dar puteti folosi orice branza sau mezeluri aveti in frigider, sau orice altceva.



Mod de preparare:



  1. Dupa cum veti observa si in video-ul de mai jos, acest aluat este foarte simplu de realizat si nu necesita multa framantare. Ne dorim un aluat elastic si nelipicios, care sa creasca frumos.

  2. Intr-un bol incapator adaugati toate ingredientele lichide impreuna cu drojdia (daca e proaspata o diluam impreuna cu zaharul si 5-6 linguri de lapte din cantitatea totala de lapte-preferabil ca acesta sa fie caldut), zaharul si sarea. Amestecati totul foarte bine cu ajutorul unui tel.

  3. Dupa care adaugam putin cate putin faina si amestecam cu telul pana ce optinem un aluat cu o textura asemanatoare celui de chec. Adaugam restul de faina si framantam cu mana pana ce optinem un aluat moale, elastic si nelipicios.

  4. Lasam aproximativ 2 ore la dospit, daca doriti puteti sa porniti cuptorul la 50 de grade (aveti grija nu mai mult, deoarece drojdia va fi afectata si nu va mai creste), iar in momentul in care s-a incalzit cuptorul, il opriti si puneti aluatul in cuptor.

  5. Odata trecute cele 2 ore, impartiti aluatul in bucati de cate 70 de g fiecare si procedati la fel ca in video.

  6. Lasati cornuletele formate sa se 'odihneasca' aproximativ 10 minute, timp in care incalziti cuptorul la 180 de grade cu ventilatie, respectiv 200 de grade fara ventilatie si pregariti galbenusurile pentru a unge deasupra cornuletele.

  7. Dati croissantele la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 20 de minute.


Pofta buna!



bottom of page