Inghetata de capsuni, de casa fara aparat, cu doar 4 ingrediente la indemana oricui. Fara sa fie necesar sa o luati de la congelator la fiecare cateva ore pentru a amesteca. Se pregateste usor si este preferata tururor.
Bineinteles ca aceasta inghetata se poate prepara si cu alte fructe de sezon cum ar fi nectarine, caise , piersici, chiar si pepene galben sau cirese. Aceste fructe contin oarecum mai putina apa de aceea sunt perfecte pentru ca inghetata sa nu faca gheata si sa aiba o textura perfecta.
Dupa cum spuneam ingredientele sunt putine pentru prepararea acestei inghetate, iar procedeul este foarte simplu, avand nevoie doar de un mixer, pentru a amesteca totul. Respectati intocmai pasi si veti avea parte de cea mai buna inghetata de casa pe care sa o savurati alaturi de familie si de ce nu... alaturi de prieteni.
Mod de preparare:
Intr-o cratita sau tigaie, adaugam laptele impreuna cu zaharul si putina sare (optional). Fierbem la foc potrivit pana ce cantitatea este redusa la jumatate, iar laptele incepe sa se ingroase si sa capete o culoare putin galbena.
Luam laptele (condensat) de pe foc si il strecuram, acoperim cu o folie alimentara si lasam deoparte sa se raceasca, dupa care dam la frigider pentru o ora.
Spalam capsunile si avem grija sa fie bine scurse de apa. Dupa care le curatam si le asezam intr-un blender sau tocator de legume. Mixam capsunile pana ce devin o crema. Cand laptele condensat este rece, luam de la frigider si amestecam cu pasta de capsuni.
Asigurati-va ca, frisca lichida aceasta este rece, puteti de asemenea sa o dati la congelator pentru 1 ora. Asezam frisca lichida intr-un bol si mixam pentru un minut.
Adaugam crema de capsuni si mixam pana ce optinem o crema nu foarte groasa.
Punem crema intr-o caserola, acoperim cu o folie alimentara si dam la congelator pentru 8-10 ore.
Daca va place si inghetata de vanilie - cacao, puteti accesa aici reteta care este fara aparat si foarte simpla si cremoasa, chiar mai buna decat cea cumparata!
Pofta buna!
Comments