top of page

Inghetata fara aparat

Cu ceva timp in urma v-am prezentat o inghetata fara aparat, cu lapte condensat, de data aceasta vom face o inghetata, asemanatoare cu cea cumparata (daca nu mult mai buna), fara lapte condensat.

Inghetata  fina de casa fara aparat si fara lapte condensat
Inghetata fara aparat

Aceasta inghetata dupa parerea mea este grozava, cred ca nu am mancat vreo inghetata facuta in casa, fara aparat care sa fie atat de cremoasa si delicioasa! Cu un gust irezistibil si o textura foarte asemanatoare celei cumparate (dar cel putin stim exact ce ingrediente contine).



Astazi am sa va prezint, atat inghetata de vanilie, cat si cea de ciocolata (cacao), pentru ca impreuna merg atat de bine, nu-i asa? Iar pentru cei care doriti o inghetata cu fructe de sezon fara aparat cu doar 4 ingrediente, va las reteta aici!


Inghetata de vanilie


Mod de preparare:



  1. Intr-o cratita adaugam smantana, zaharul si sarea si amestecam la foc mic pana ce se topeste zaharul. ATENTIE: Nu trebuie sa fiarba! Sa ajunga doar la temperatura de 83-85°C.

  2. Diluam galbenusul cu continutul fierbinte de smantana si amestecam. Adaugam galbenusul in cratita si amestecam foarte bine. Optional adaugam turmenicul, mai mult pentru culoare si amestecam.

  3. Strecuram continutul intr-un bol si lasam deoparte pana ce se raceste.

  4. Acoperim bolul cu o folie alimentara si dam la congelator aproximativ o ora.

  5. Adaugam coniacul si vanilia!

  6. Amestecam cu mixerul pana ce obtinem o crema nu foarte densa.

  7. Adaugam amestecul intr-un bol mai mic, acoperim cu folie alimentara exact deasupra continutului si dam la congelator 8-10 ore.



Inghetata de cacao (ciocolata)


Mod de preparare:



  1. Adaugam intr-o cratita frisca lichida, zaharul si sarea.

  2. Gatim la foc mic amestecand continuu pana ce se topeste zaharul. Important este sa nu fiarba, gatim pana ce continutul ajunge la temperatura de 82-85°C.

  3. Diluam cacaoa smantana indulcita, Dupa care amestecam cacaua diluata cu smantana si strecuram continutul intr-un bol incapator.

  4. Lasam sa se raceasca complet, apoi acoperim cu o folie alimentara si dam la congelator 1 ora. Adaugam coniacul sau alt alcool care va place (este important pentru a mentine cremozitatea, fara a se forma ace de gheata) si vanilia.

  5. Mixam crema foarte bine cu mixerul aproximativ 5 minute la viteza mare, sau pana ce se ingroasa putin crema.

  6. Dam la congelator pentru aproximativ 8-10 ore dupa care servim!



Pofta buna!




bottom of page