top of page

Melomakarona cu ciocolata

Melomacarona cu ciocolata, sunt de fapt fursecuri insiropate, care se fac de obicei de la inceputul Postului pana dupa Boboteaza. Puteti incerca aceste fursecuri atat insiropate cat si fara sirop, sunt super gustoase!

Melomakarona sau fursecuri vegane pentru Craciun
Melomakarona

Aceste fursecuri sunt de post, fara oua, unt sau produse animale! Iar mierea din cate am citit zilele trecute ar fi de post. Daca va plac fursecurile insiropate Melomakarona - puteti incerca si o alta reteta apasand aici!



In mod normal se foloseste ulei de masline pentru realizarea acestora, dar eu l-am inlocuit cu ulei de floarea soarelui. Daca doriti puteti inlocui uleiul chiar si cu unt clarifiat - reteta aici.

Mod de preparare

  1. Incepem cu siropul pentru a se raci: punem intr-o cratita apa, zaharul, batoanele de scortisoara, coaja de portocala si fierbem pentru 5-10 minute.

  2. Lasam 5-10 minute ca sa se raceasca si adaugam mierea. Amestecam pana ce mierea se va topi.

  3. Punem sucul de portocale intr-un vas incapator, uleiul, coniacul, coaja de portocala, zaharul si amestecam cu ajutorul unui tel pana ce zaharul se va topi.

  4. Amestecam faina cu grisul, praful de copt si praful de scortisoara si o adaugam putin cate putin pentru a nu face cocolosi si amestecam continuu cu un tel pana ce aluatul se va ingrosa, dupa care adaugam restul de faina si amestecam cu mana pana ce faina se va incorpora.

  5. Atentie! Nu framantam foarte mult aluatul pentru ca se va separa uleiul si nu le vom putea da forma dorita!

  6. Punem aluatul la frigider pentru 20-30 de minute!

  7. Formam fursecurile si le dam la cuptorul preincalzit la 170°C, pentru aproximativ 25 de minute!

  8. Insiropam fursecurile fierbinti cu siropul rece! Lasam fursecurile in sirop aproximativ 5 minute!

  9. Lasam fursecurile pe un gratar sa se scurga de surplusul de sirop si adaugam deasupra nuca macinata sau le dam prin ciocolata topita, le asezam pe hartie de copt si adaugam nuca macinata deasupra!







Pofta buna!




Comments


bottom of page