top of page

Midii (scoici) saganaki

Acest preparat numit midii saganaki sunt un aperitiv grecesc atat de gustos incat putini le pot rezista, mai ales cei care adora fructele de mare si mancarea greceasca!


Midia saganaki cu sos de mustar si branza Feta
Midia saganaki cu sos de mustar

Midiile saganaki le puteti regasi in Grecia in 2 variante: cu sos de rosii sau varianta prezentata de mine astazi care este cu sos de mustar si putina lamaie. Ambele sunt extra delicioase si foarte intalnite la tavernele cu preparate de mare ca si meze (aperitiv). Dar servind aceste midii saganaki cu putin orez poate deveni chiar si un fel principal!


Pentru varianta cu sos de rosii, inlocuiti mustarul cu suc de rosii si lasati sa fiarba pana ce se evapora aproape toata apa, dupa care adaugati midiile/scoicile si branza feta si gatiti pentru inca 2 minute.

Ambele variante se pot pregati si le cuptor, recomandat sa dati cuptorul la functia grill si sa lasati 2-3 minute pana ce branza Feta isi schimba usor culoarea. Daca va place aceasta reteta sigur va va placea si reteta de creveti saganaki - reteta aici!



Pentru acest preparat veti avea nevoie de scoici curatate de cochilie. Pentru aceasta folositi fie scoici congelate- care se decongeleaza peste noapte la frigider, fie scoici proaspete in cochilie pe care le fierbeti la abur (sau in putina apa) aproximativ 7 minute!

ATENTIE! Folositi doar scoicile care sunt deschise dupa fierbere. Cele care sunt inchise au fost moarte si si pot contine substante nocive organismului sau chiar otravitoare.


Mod de preparare:


  1. Daca scoicile sunt congelate, le decongelam peste noapte la frigider. Le spalam sub un jet de apa si avem grija sa le curatam pe fiecare in parte. Lasam sa se strecoare foarte bine.

  2. Punem o tigaie (saganaki-tigaie cu 2 manere),pe aragaz- la foc potrivit, adaugam uleiul si ceapa tocata si calim 3-4 minute la foc moderat.

  3. Adaugam putina sare, ardeii taiati marunt si calim inca 3 minute.

  4. Adaugam usturoiul si vinul si lasam alcoolul sa se evapore aproximativ 5 minute.

  5. Dupa ce alcoolul s-a evaporat, adaugam cele doua linguri de mustar si amestecam pana ce se formeaza un sos.

  6. Adaugam midiile in sos si amestecam , iar apoi adaugam branza Feta deasupra si gatim inca 2 minute la foc moderat.

Atentie! Scoicile nu le gatiti mai mult de 3 minute deoarece se vor intari!


Pofta buna!



コメント


bottom of page