Una dintre cele mai indragite muraturi sunt ardeii umpluti cu varza. Fie ca ei sunt ardei Kapia sau ardei grasi, va asigur ca sunt extra deliciosi.

Acesti ardei umpluti sunt destul de usor de preparat, si sunt ideali pentru Iarna alaturi de o friptura, carne de pui sau porc.
Ii fac in fiecare an si se pastreaza foarte bine.. aveti grija doar sa depozitati borcanele intr-un loc intunecos si racoros. Si bineinteles, inainte de a aseza ardeii in borcane, indicat ar fi sa le sterilizati (Eu le pun la cuptor la 120 de grade pentru 15 minute).
Mod de preparare:
Preparam saramura adaugand toate ingredientele la fiert mai putin otetul. Lasam sa fiarba 2-3 minute dupa care lasam saramura sa se raceasca. Iar cand s-a racit adaugam otetul.
Pregatim ardeii, ii spalam si indepartam samburii. puteti sa procedati la fel ca si in reteta video de mai jos.
Taiem varza marunt si o amestecam foarte bine cu sare, curatam si radem morcovii, indepartam frunzele de pe cozile de telina si taiem frunzele marunt. Amestecam totul si umplem ardeii.
Punem ardeii in borcane, adaugam hrean, cozile de telina , boabe de piper, boabe de coliandru si saramura rece.
Pastram borcanele la loc intunecos si rece. Dupa aproximativ 4 saptamani, muraturile sunt gata.
Comments