top of page

Naut cu orez

Actualizată în: 1 oct. 2022

Revithia me rizi (Rebithorizo) - Ρεβύθια με ρύζι (Ρεβιθόρυζο), o mancare care isi are originea de pe insula Creta (Chania), iar daca va place nautul dar vi se pare ca e cam greu de digerat, cred ca asta e solutia potrivita.

Naut cu orez aromat cu lamaie, in scurt timp a devenit mancarea favorita
Naut cu orez

Mod de preparare:


Dupa ce nautul s-a hidratat, il spalam foarte bine sub un jet de apa si il lasam putin in apa curata. Punem o cratita sa se incalzeasca la foc potrivit, curatam, spalam si taiem ceapa marunt. Adaugam uleiul in cratita si ceapa taiata si calim/sotam pentru 3-5 minute, dupa care adaugam nautul si acoperim cu apa si cu un capac. Fierbem pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana cand nautul se va inmuia. Daca avem o oala sub presiune timpul de fierbere va fi aproximativ 25-30 de minute.



ree

Intre timp spalam curatam si taiem ardeiul Capia in cubulete. Odata ce s-a fiert nautul adaugam orezul foarte bine spalat (de preferat sa il tinem putin in apa cu lamaie) , ardeiul capia taiat, zeama de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute (fara capac), sau pana ce orezul este fiert.


ree

Luam cratita de pe foc si condimentam daca e cazul, dupa care servim cu marar, si ulei de masline (optional).


Pofta buna!




Comentarii


bottom of page