top of page

Naut cu orez

Revithia me rizi (Rebithorizo) - Ρεβύθια με ρύζι (Ρεβιθόρυζο), o mancare care isi are originea de pe insula Creta (Chania), iar daca va place nautul dar vi se pare ca e cam greu de digerat, cred ca asta e solutia potrivita.

Naut cu orez aromat cu lamaie, in scurt timp a devenit mancarea favorita
Naut cu orez

Mod de preparare:


Dupa ce nautul s-a hidratat, il spalam foarte bine sub un jet de apa si il lasam putin in apa curata. Punem o cratita sa se incalzeasca la foc potrivit, curatam, spalam si taiem ceapa marunt. Adaugam uleiul in cratita si ceapa taiata si calim/sotam pentru 3-5 minute, dupa care adaugam nautul si acoperim cu apa si cu un capac. Fierbem pentru aproximativ 45-50 de minute sau pana cand nautul se va inmuia. Daca avem o oala sub presiune timpul de fierbere va fi aproximativ 25-30 de minute.



Intre timp spalam curatam si taiem ardeiul Capia in cubulete. Odata ce s-a fiert nautul adaugam orezul foarte bine spalat (de preferat sa il tinem putin in apa cu lamaie) , ardeiul capia taiat, zeama de lamaie si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute (fara capac), sau pana ce orezul este fiert.



Luam cratita de pe foc si condimentam daca e cazul, dupa care servim cu marar, si ulei de masline (optional).


Pofta buna!




bottom of page