top of page

Paine la tigaie

O solutie foarte buna pentru cei ce vor sa prepare paine acasa este painea le tigaia. Cu aceasta paine chiar putem face economie la gaz si curent, deoarece se coace usor!


Paine la tigaie
Paine la tigaie

Traim intr-o perioada dificila, cand facturile la gaz si curent au luat proportii. Iar cu aceasta reteta putem avea paine proaspata in fiecare zi! Paine preparata acasa, care se 'coace' in cateva minute!



Daca lasati painea sa se raceasca si o depozitati in pungi de plastic, aceasta va fi la fel de proaspata chiar si a doua zi. Probabil ca aceasta nu este o solutie pentru o familie numeroasa, dar sigur ca este mult mai economica decat cea coapta la cuptor.



Mod de preparare:



  1. Intr-un bol adaugam apa, drojdia si zaharul. Amestecam cu ajutorul unui tel pana ce se topeste zaharul!

  2. Adaugam semintele de chia si amestecam din nou!

  3. Intr-un alt bol amestecam faina cernuta cu sarea!

  4. Adaugam treptat faina si amestecam cu telul pana ce se formeaza un aluat ca si cel pentru chec! Adaugam restul de faina si framantam cu mana pana ce se incorporeaza restul de faina!

  5. La inceput va fi mai greu de framantat, dar cu cat framantati aluatul cu atat va devenii mai moale. Framantati cu mana aproximativ 5 minute pana obtineti un aluat fin si nelipicios!

  6. Ungem un bol cu ulei, adaugam aluatul si acoperim cu o folie alimentara!

  7. Lasam la dospit pana ce isi dubleaza volumul!

  8. Ungem o tigaie inalta cu ulei (diametru 24 cm), adaugam aluatul dospit in tigaie si intindem pe toata suprafata!

  9. Acoperim cu un capac si lasam la dospit inca 30 de minute!

  10. Coacem la foc mediu spre mic pentru 5-7 minute cu tigaia acoperita cu capac!

  11. Ungem cu ulei si cu ajutorul unei farfurii intoarcem aluatul in tigaie!

  12. Coacem la foc mic inca 6-7 minute cu tigaia acoperita cu capac!

  13. Lasati painea sa se raceasca putin inainte de a o taia!

Pofta buna!



bottom of page