Sunt o mare amatoare de legume, astfel incat acum cand sunt in plin sezon profit din plin. Pastaile scazute sunt foarte indragite iar greci le prepara alaturi de cartofi si morcovi - Fasolakia ladera.
Dupa cum spuneam aceasta mancare se numeste Fasolakia Ladera, adica care contine o cantitate generoasa de ulei. Desigur pot fi regasite si sub denumirea de Fasolakia kokkinista, adica in sos de rosii. Este o mancare rapida, gustoasa si de vara. Dar poate fi preparata chiar si Iarna cu pastai congelate sau cu pastai in conserva.
In general, in Grecia se regasesc pastaile verzi, dar cu siguranta puteti folosi si pastai galbene. Procesul este destul de simplu, iar timpul de gatire nu va dura mai mult de 35-40 de minute.
Mod de preparare:
Spalam pastaile foarte bine sub un jet de apa! Curatam pastaile la capete si rupem/taiem in bucati mai mici.
Intr-o cratita adaugam ceapa tocata, pastaile taiate si calim la foc mic.
Adaugam un capac si lasam la foc mic 7-10 minute, amestecand din cand in cand.
Mai apoi adaugam cartofii si morcovii taiati, usturoiul tocat si cozile de patrunjel tocate. Amestecam totul foarte bine si acoperim din nou cu un capac si lasam la foc mic 5 minute.
Adaugam rosiile taiate cubulete, sau dupa caz puteti sa le dati prin blender si pasta de rosii. Amestecam totul foarte bine.
Adaugam apa fierbinte cat sa acopere legumele si lasam sa fiarba la foc mic circa 30 de minute sau pana ce cartofii sunt fierti.
Condimentam mai apoi cu sare si piper si adaugam ceapa tocata si patrunjel tocat.
Gatim la foc mic inca 5 minute dupa care servim, ideal cu paine proaspata si branza Feta.
Pofta buna! - Kali orexi!
Comments