top of page

Pastitsio de post

Poate ca multi dintre voi nu vati gandit ca Pastitsio de fapt de poate prepara si in varianta de post si este aproape la fel de gustos ca si cel cu carne.



Adevarul este ca Pastitsio sau lasagna greceasca cum i se mai spune, este foarte raspandit in intreaga lume. Si bineinteles foarte apreciat. Cine nu iubeste pastele la cuptor!? mai ales atunci cand acestea sunt invelite cu un sos delicios de ciuperci, iar deasupra sos 'Bechamel'.



Pentru sosul Bechamel eu am adaugat un lapte de migdale neindulcit (neaparat sa adaugati "lapte" neindulcit), dar puteti adauga si lapte de soia sau alt lapte vegetal. Asta in cazul in care postiti, in caz ca doriti reteta clasica de Bechamel, apasati aici!



Mod de preparare:



  1. Punem apa la fiert intr-o cratita, iar cand da in clocot, adaugam sarea si pastele. Fierbem cu 2 minute mai putin decat, timpul de fierbere recomandat pe ambalaj. Dupa care strecuram pastele si le adaugam intr-o tava unsa cu putin ulei.

  2. Clatim rapid ciupercile si le stergem cu o hartie de bucatarie pe fiecare in parte. Le taiem , adaugam uleiul si condimentam cu sare, piper si boia. Amestecam totul foarte bine!

  3. Incalzim o tigaie la foc potrivit si adaugam 1/2 din cantitatea de ciuperci. Calim si asezam ciupercile pe o farfurie. Repetam procesul si cu ciupercile ramase. Adaugam toate ciupercile in tigaie, adaugam ceapa taiata marunt si calim 3-4 minute, adaugam pasta de rosii, usturoiul, ardeiul taiat marunt, sucul de rosii si apa. Lasam sa fiarba la foc mic 7-8 minute.

  4. Pentru sosul Bechamel, adaugam toate ingredientele intr-o cratita si amestecam la foc mic pana se ingroasa.

  5. Adaugam aproximativ 200 g sos "Bechamel" la sosul de ciuperci si amestecam. Apoi adaugam sosul de ciuperci deasupra pastelor, iar deasupra dupa dorinta se poate adauga inca un rand de paste dupa care sosul Bechamel.

  6. Dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 35-40 de minute. Lasam putin sa se raceasca dupa care servim!


Pofta buna!




bottom of page