top of page

Placinta sarata cu dovleac

Placinta sarata cu dovleac (kolokithopita me kolokitha - κολοκυθόπιτα με κολοκύθα), este foarte gustoasa si satioasa si totodata un aperitiv excelent pentru Sarbatorile de Iarna, fiind sezonul dovleacului.

Placinta de dovleac cu foi fine preparate in casa
Placinta de dovlec

Probabil ca atunci cand iti vine in minte o reteta cu dovleac te gandesti la ceva dulce... dar te asigur ca aceasta reteta desii una neobijnuita este extrem de gustoasa, cu foi crocante si un gust irezistibil.

 

Mod de preparare:


1. Amestecam toate ingredientele lichide, dupa care adaugam faina si sarea si framantam pana ce optinem un aluat nelipicios, usor elastic. Lasati aluatul sa se odihneasca,acoperit cu un prosop sau cu o folie alimentara, in felul acesta va devenii mult mai elastic si mai usor de intins.


2. Curatam si razalim dovleacul (prin razatoarea mare) si adaugam putina sare. Lasam 5-10 minute dupa care il stoarcem cat putem mai bine si amestecam toate ingredientele pentru umplutura.

3. Impartim aluatul in 6 portii egale, ungem tava cu ulei si intindem aluatul in foi cat mai subtiri.

4. Punem 3 foi in partea de jos, ungand fiecate foaie cu ulei, punem umplutura si adaugam alte 3 foi deasupra. Apoi taiem aluatul ca in imagine, adaugam ulei si rasucim inspre interior.

5. Ungem cu ulei, taiem dupa preferinta si dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ

40-50 de minute.

Daca observati ca aluatul se va umfla in timpul coacerii il taieti putin cu cutitul.


...e bine, odata ce ati scos de la cuptor, daca nu o sa o mancati la momentul respectiv sa taiati placinta si sa o puneti pe o tava pana se raceste, astfel aluatul foile vor ramane crocante.


Pofta buna!




Comments


bottom of page