top of page

Praz cu orez

Mancare de praz cu orez sau prasorizo- in limba Greaca, este o mancare usoara, gustoasa si satioasa. Ideala pentru cei aflati la regim alimentar, pentru cei care duc un still de viata vegan, dar si pentru zilele de post. Nu ezitati sa il preparati, poate fi folosit si pentru garnitura, alaturi de carne, peste s.a.m.d.

Poate va ganditi care ar fi alegerea ideala a orezului pentru acesta mancare. Pentru incepatori recomand orezul prefiert (cu bob lung), sau daca va doriti sa preparati acest fel de mancare ca si un rissoto- cel mai frecvent tip de orez este Arborio.



Atentie! orezul pentru rissoto nu necesita sa fie spalat, va fi necesar doar sa il sotati inainte pentru aproximativ 3 minute.











Mod de preparare:



Taiem ceapa si prazul curatat, si il sotam la foc mic pentru aproximativ 10 minute pana ce prazul devine moale. Adaugati sarea intre timp, aceasta va grabi procesul de sotare. Apoi adaugam orezul si amestecam, dupa care adaugam morcovul ras si apa de preferat fierbinte. Lasam sa fiarba 10-15 minute, pana ce orezul este fiert.


La sfarsit adaugam zeama de lamaie si marar proaspat si servim!


P.S. Daca din oricare motiv nu doriti sa adaugati zeama de lamaie, puteti sa adaugati rosii pasate sau bulion, putin inainte de a adauga apa. De asemenea puteti sa adaugati mai mult orez daca va place!




bottom of page