top of page

Spaghete cu carne tocata

Makaronia me kima - Μακαρόνια με κιμά, este o reteta extrem de usor de facut si desii probabil va veti intreba ce legatura are acesta cu mancarea greceasca (Probabil ca provine din italia), dar aceasta mancare este foarte iubita de greci,iar aici o sa va prezint varianta greceasca. Potrivit cercetarilor, se prepara o data la zece zile ca sa nu spun cel putin o data pe saptamana si este o mancare foarte indragita de copii.


Spaghete cu carne tocata, scortisoara si alte arome
Spaghete cu carne tocata

O mancare foarte iubita 'de la mic la mare' pe meleagurile grecesti, este foarte usor de facut si sper ca va v-a inchanta... Este exact ceea ce trebuie atunci cand timpul nu este in favoarea noastra datorita indatoririlor cotidiene.



Mod de preparare:



Incalzim bine o cratita la foc mediu si adaugam uleiul de masline. Curatam si taiem ceapa marunt si o calim pentru 2-3 minute la foc mic.Apoi adaugam usturoiul tocat.

Dupa care adaugam carnea tocata (eu am folosit doar carne de vita cu putina grasime)

Adaugam vinul si lasam alcoolul sa se evapore...4-5 minute.
Apoi adaugam bulionul si daca e nevoie putina apa...
... adaugam toate condimentele si lasam inca 10 minute la foc mic.
Gustam daca mai trebuie sa adaugam sare si piper si oricand dorim sa servim fierbem macaroanele...
Punem o oala cu 2 litri de apa la fiert.
Cand apa incepe sa fiarba dam la foc mic si adaugam o lingurita de sare putin cate putin, avand grija pentru ca provoaca o reactie chimica si ne putem accidenta...Apoi adaugam macaroanele si fierbem conform timpul de fierbere scris pe pachet, dupa care le scurgem de apa.
Incalzim o cratita cu o lingura de ulei si putin unt.
Punem macaroanele si amestecam pentru un minut.
Apoi servim... si daca dorim putem sa adaugam deasupra cascaval ras, sau daca gasiti graviera greceasca.

Pofta buna!


bottom of page