top of page

Spaghete cu carne tocata

Spaghete cu carne tocata in stil grecesc, cunoscute in Grecia ca Makaronia me kima, este un fel de mancare foarte popular pe meleagurile grecesti, apreciat atat de localnici cat si de turisti.

Spaghete cu carne tocata, scortisoara si alte arome
Spaghete cu carne tocata

Pastele cu sos de carne tocata sunt o mancare apreciata in special de copii. Unele cercetari arata ca majoritatea grecilor prepara aceasta mancare cel putin o data la 10 zile. Cu multe asemanari dar si deosebiri fata de varianta italiana, spaghetele cu carne tocata in stil grecesc cuceresc gurmanzii din intreaga lume cu acest sos extrem de aromat.



Sosul aromat este preparat cu carne tocata de vita sau in combinatie de vita si porc, ceapa, uneori morcovi si diverse condimente aromatice precum scortisoara si ienibahar dar si cuisoare pentru o aroma mai speciala.



Mod de preparare:




  1. Punem carnea tocata intr-o cratita cu ulei si calim la foc mic pana ce carnea isi schimba culoarea, avand grija sa amestecam continuu pentru a nu se arde carnea.

  2. Adaugam ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoare sau tocat marunt, pasta de rosii si calim 3-4 minute.

  3. Adaugam patrunjelul, sucul de rosii, scortisoara si restul de condimente, dupa gust. Condimentam cu sare si piper si lasam cateva minute la foc mic, mai apoi adaugam apa fierbinte si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 45 de minute. Puteti fierbe compozitia intr-o oala sub presiune aproximativ 20 de minute.

  4. Pentru paste: fierbem apa intr-o cratita. Cand apa incepe sa fiarba adaugam sarea si pastele. Fierbem conform timpului inscris pe ambalaj.

  5. Servim spaghetele fierte cu sosul de carne tocata si eventual cascaval ras de tipul kefalograviera.


Pofta buna!



Comments


bottom of page