top of page

Supa cu carne de vita

Supa cu carne de vita fiarta este o supa ideala pentru zilele reci , fiind o sursa de proteine si vitamina C dar si fier. Este o supa foarte usor de preparat, dar care necesita destul de mult timp pentru a fierbe carnea!

Supa cu carne de vita cu cartofi si morcovi
Vrasto - Supa cu carne de vita

Cu siguranta carnea de vita nu este prima alegere, pentru multi cand vine vorba de a cumpara carne, dar eu cred ca nu ar trebui sa lipseasca din dieta noastra, cel putin odata la cateva luni, deoarece este o sursa importanta de fier.

In schimb, daca din oricare motiv nu cumparati carne de vita, o puteti inlocui cu carne de porc, iar rezultatul nu va va dezamagi.



Supa de carne de vita fiarta sau Vrastoeste o mancare delicioasa dupa parearea mea, bogata in proteine si fier, dar adaugand zeama de lamaie va aduce un aport important de vitamina C. In grecia se pregateste in acelasi fel si carnea de capra (matura) numita Ghida Vrastii, la fel de delicioasa ca si cea de vita!



Mod de preparare:



  1. Intr-o cratita asezam carnea de vita pe care am cerut macelarului sa o taie in bucati mai mici.

  2. Acoperim carnea cu apa si lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute!

  3. Strecuram carnea si clatim foarte bine cu apa fierbinte!

  4. Adaugam carnea din nou in cratita, adaugam apa,foaia de Dafin, ceapa tocata, patrunjelul, cartofii si morcovii taiati in bucati destul de mari!

  5. Cartofii si morcovii se pot adauga in momentul cand carnea este aproape fiartea! Mie totusi imi place sa le adaug de la inceput, cartofii fiind taiati in bucati mari si adaugati in apa fierbinte nu isi vor pastra forma dar nici nu se vor sfarma foarte tare. Patrunjelul si foaia de dafin vor da un gust extraordinar, iar cartofii vor ajuta sa se ingroase putin zeama, aveti grija doar sa lasati totul sa fiarba la foc mic, sa fie exact aproape de a da in clocot!

  6. Fierbem la foc foarte mic, aproape cat sa dea in clocot, pentru aproximativ 2,5-3 ore sau pana ce carnea se fragezeste foarte bine si se desprinde usor de pe os.

  7. Adaugam mai apoi sare, piper si optional fulgi de ardei iute!

  8. Fierbem inca 10-15 minute, dupa care servim cu zeama de lamaie, optional patrunjel proaspat si neaparat paine proaspata!


Pofta buna!



bottom of page