top of page

Trigoane cu stevie si fenicul- Placinte in forma de triunghi

Trigonakia me lapatho kai maratho - Τριγονάκια με λάπαθο και μάραθο, sau hortopitakia - χορτοπιτάκια.

Placinte cu foi fine facute in casa
Placinta in forma de triunghi

Cu foarte putine ingrediente, dar un gust extraordinar, aceste placintele pot fi un aperitiv excelent pentru mesele festive si nu numai. Foaia este foarte crocanta, iar umplutura foarte gustoasa. Bineinteles ca daca nu doriti aceasta umplutura se pot umplea cu orice: varza+cimbru, branza, cartofi etc.



Mod de preparare:


Curatam ceapa si stevia si spalam foarte bine sub un jet de apa, dupa care taiem marunt ceapa, frunzele de fenicul si stevia. Incalzim o cratita la foc mediu si adaugam uleiul de masline, frunzele de stevie si ceapa si sotam pt 2-3 minute. Oprim focul si adaugam frunzele de fenicul, orezul, sare si piper. Amestecam si lasam sa se raceasca complet.



Cernem faina, adaugam sarea si amestecam. Adaugam uleiul,otetul si apa putin cate putin si incorporam, framantam pana obtinem un aluat moale si nelipicios (ar trebui sa fie putin elastic). Impartim aluatul in 4 parti egale si facem foile, pe cat se poate de subtiri.


Pornim cuptorul la 180 de grade. Dupa care taiem fiecare foie in parti egale adaugam aproximativ o lingura din umplutura si formam trigoanele.

Ungem fiecare triunghi cu ulei si pulverizam putina apa, dupa care dam la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 35-40 de minute.



Pofta buna!




bottom of page