De Craciun sau Revelion, traditional pe masele grecesti este curcanul umplut, iar aici am pentru voi cea mai delicioasa umplutura de curcan cu carne tocata, stafide, muguri de pin si castane fierte. Este pur si simplu un deliciu.
Anul acesta nu am pregatit curcan umplut. Mai degraba am pregatit o placinta cu aceasta umplutura delicioasa, la care am adaugat putin orez pe care l-am hidratat aproximativ 10 minute in apa.
Puteti pregati aceasta umplutura cu sau fara orez. Puteti adauga maruntaie de curcan sau pui, va fi totusi ceva mai greu de digerat. Eu pentru a ii da putin gust si culoare am adugat putin turmenic, dar asta este la alegerea fiecaruia. Iar pentru a avea un gust mai fresh am adaugat coaja rasa de lamaie si nu portocala. Puteti adauga mere, samburi de nuca, prune uscate etc.
Mod de preparare:
Calim ceapa impreuna cu prazul 2-3 minute, adaugam carnea tocata si calim pana ce aceasta isi shimba culoarea.
Adaugam vinul si lasam alcoolul sa se evapore.
Adaugam apa si toate celelate ingrediente, mai putin untul si lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 10-15 minute .
Oprim focul, adaugam untul si amestecam pana ce acesta se va topi.
Servim ca atare, sau umplem curcanul/puiul cand umplutura s-a racit.
Cu umplutura racita putem pregati si placinta.
Comentarios