top of page

Ardei kapia umpluti cu branza

Ardeii Kapia umpluti cu branza si copti la cuptor sunt un aperitiv grecesc extrem de gustos, pe care il pregatesc vara de cate ori am ocazia. In schimb folosesc un mix de branzeturi si condimente, care vor face acest preparat foarte gustos!


Ardei Kapia umpluti cu branza - aperitiv grecesc
Ardei Kapia umpluti cu branza

Aperitivele grecesti sunt usor de preparat cu ingrediente simple si sunt foarte la moda in ultima perioada, aparand tot mai multe restaurante specifice denumite <<Mezedopoleia>>. Aperitivele grecesti sunt o alegere potrivita pentru zilele toride de vara alaturi de o salata.



Ardeii Kapia umpluti cu branza se pot prepara in diverse moduri in functie de regiune. In cele mai multe zone sunt umpluti in combinatie de branza Feta si branza proaspata de capra de tipul mizithra (branza specifica insulei Creta).


Mod de preparare:


  1. Taiem ardeii si ii curatam la fel ca si in reteta video.

  2. Decojim rosia si o tocam marunt! Adaugam rosia taiata intr-un bol alaturi de usturoiul pisat, oregano, ulei, sare si piper.

  3. Intr-un alt bol maruntim branzeturile, iaurtul si amestecam.

  4. Amestecam toate ingredientele impreuna si umplem ardeii!

  5. Asezam ardeii intr-o tava pentru cuptor si ii stropim cu putin ulei!

  6. Coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20 de minute!


Servim ardeii calzi!


Pentru aroma puteti adauga de asemenea patrunjel, marar, menta grecesca, busuioc!

Se pot pregati si cu alt mix de branzeturi dupa gust!


Pofta buna!




bottom of page