Chiftele de vinete o alta reteta din bucataria greceasca - mediteraniana, pe care recomand sa o pregatiti. Desii fara carne aceste chiftelute de vinete sunt chiar mai gustoase decat cele cu carne.
Dupa ce am pregatit chiftele de dovlecei si chiftele de rosii a venit timpul chiftelelor de vinete. Nu pot sa mint ca sunt o adevarata fana a vinetelor si a acestor chiftele. Pur si simplu nu mi-a venit sa cred cat de delicioase sunt. Le-am pregatit chiar si de post fara ou si fara cascaval si au fost extraordinar de gustoase.
Cu aceasta reteta, aceste chiftele de vinete se pot prepara atat la cuptor cat si prajite! Iar daca nu postiti merg tare bine cu un sos picant - Tirikafteri - reteta aici!
Mod de preparare:
Taiem vinetele cubulete (dupa dorinta le puteti decoji in prealabil) ! ideal ar fi sa gasiti vinete mici sau vinete cu cat mai putine seminte!
Pregatim solutia de apa cu sare si adaugam vinetele taiate! Lasam deoparte aproximativ 5 minute!
Spalam vinetele sub un jet de apa si le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt!
Adaugam ceapa tocata, usturoiul si uleiul de masline! amestecam totul foarte bine si dam la cuptorul preincalzit la 200°C, pentru 15 minute!
Luam tava din cuptor, amestecam si dam inca 5 minute la cuptor.
Lasam vinetele sa se raceasca complet dupa care le adaugam intr-un bol incapator impreuna cu ou, cascaval, faina, pesmet, praf de copt, patrunjel, busuioc si condimentam cu sare si piper. Amestecam toate ingredientele impreuna.
Formam chiftele si dam prin pesmet, acest proces va ajuta sa fie mult mai crocante la exterior, dar vor absorbi mai putin ulei. Dupa dorinta puteti folosi si faina!
Prajim in ulei incins pana ce se rumenesc foarte bine pe ambele parti. Sau coacem la cuptorul preincalzit la 200°C- cu ventilatie, (unse cu putin ulei in prealabil) pentru 20 de minute (daca este necesar puteti sa le intoarceti dupa 15 minute si lasati inca 5 minute in cuptor).
Pofta buna!
Comments